Officieel: Mercedes B-klasse

Mercedes toont in Frankurt een compleet vernieuwde B-klasse. Behalve zijn naam heeft deze niets meer gemeen met zijn voorganger. Hij krijgt een nieuwe handgeschakelde zesbak of een 7G DCT automaat. De aandrijving gebeurt door onder andere twee nieuwe 1.6 motoren. In de B180 is deze motor goed voor 122 pk, de B200 krijgt er 156 pk uitgeperst. Ook een B180 CDI (109 pk) en een B 200 CDI (136 pk) zijn beschikbaar.

Mercedes rust de B-klasse standaard uit met een start-stopsysteem.

Hij mag er dan niet sportief uitzien op het eerste zicht, zijn afmetingen laten je wel iets anders denken. Hij is vijf centimeter lager dan zijn voorganger en de inzittenden komen 86 mm lager te zitten. In de koffer kan tot 488 l bagage worden gestopt, 666l als je de achterbank 14 cm naar voor schuift.

Mercedes staat bekend om zijn vieligheidssnufjes en dat is bij deze B-klasse niet anders. Zo krijgt hij Collision Prevention Assist, Attention Assist, Speed Limit Assist en Distronic Plus.

Derniers articles publiés

Commentaires (6)

Laisser un commentaire
Anonieme gebruiker 11:00
Portrait de Anonieme gebruiker

ziet er niet verkeert uit, in tegendeel zelfs!

Tom Daem 14:12
Portrait de Tom Daem

Pas in latere fase zouden die Renault motoren er in komen...

Anoniem 19:44
Portrait de Anoniem

Over het uiterlijk ben ik in geen enkel opzicht te vinden. Het interieur daarentegen vindt ik een hele verbetering voor Mercedes, echt mooi.

Kenny 20:25
Portrait de Kenny

Zowel het in- als exterieur spreken me wel aan. De vouw aan de zijkant doet me wel wat aan de Mazda 5 denken, maar da's niet verkeerd.

Techno Patat 16:43
Portrait de Techno Patat

Niet mis, en al zeker het interieur niet! Maar de neus vind nu toch geen topper eigenlijk

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités