Lotus wil 4 nieuwe modellen voorstellen in Frankfurt

De aanwezigheid van Lotus op de Autoshow in Parijs is een voor de geschiedenisboeken, en de Britse constructeur lijkt daar een vervolg aan te willen breien. Ze maakten bekend drie nieuwe modellen, bovenop de reeds aangekondigde GTE Sepcial Edition, te zullen introduceren op de autoshow in Frankfurt, half september. De eerste zal een Elise S worden met een supercharged 1.8 benzinemotor met 217 pk. Dat blok dient opnieuw zuiniger en krachtiger te worden. De nieuwe S zal de Elise SC gaan vervangen. Die andere twee modellen blijven een mysterie.

Lotus zelf omschreef de eerste wagen als een "adrenalin-filled" terugkeer naar de motorsportdicipline, de tweede omschreven ze als "one of the quickest road cars we've ever built". Die laatste wordt vermoedelijk de nieuwe Exige.

Lotus zal verder ook een nieuwe SPS (Serial Precision Shift) versnellingsbak voor de Elise en een IPS (Intelligent Precision Shift) versnellingsbak voor de Evora S voorstellen.

Lotus zal in Frankfurt ook de Evora GTE Special Edition voorstellen. Onder de kap werd het blok raceklaar gemaakt en daardoor beschikt de Evora nu over 438 pk.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités