Officieel: Audi A2 Concept

Bij Audi verloopt de onthulling van een concept car tegenwoordig in twee delen. Zo hadden we de Urban Concept eerst in wat schetsen, waarna de computerrenders werden vrijgegeven. Dezelfde werkwijze vinden we bij de A2 Concept terug. Nadat eerst wat schetsen werden vrijgegeven, zijn nu ook meer realistische beelden gelost tesamen met wat info.

Hoewel Audi hem niet graag bestempelt als opvolger van de A2 uit de jaren '90, zien we toch een aantal knipogen naar de wagen die zijn tijd ver vooruit was. Zo is er weer de vooruitstrevende techniek, de wagen wordt immers elektrisch aangedreven. Een dwars voorin geplaatste elektromotor levert een continu vermogen van 59 kw, terwijl het piekvermogen 85 kw bedraagt. Het koppel daarbij is 270 Nm. De topsnelheid is begrensd op 150 km/u, de 0-100 km/u lukt in 9,3 seconden. Audi beweert dat de actieradius 200 km is en dat de accu binnen de vier uur volledig is opgeladen met een aansluiting via het gewone stopcontact.

Over de lichtband rondom de carrosserie vertelden we jullie al in een vorig artikel. Het glazen dak houdt infrarood licht tegen, waardoor het interieur minder fel opwarmt. Audi gebruikt ook elementen in grafietschuim die de warmte afleiden naar buiten.

Is het je opgevallen dat de wagen geen fysieke deurklinken meer heeft? een vegende beweging langs de projectie van de deurklink zorgt ervoor dat de deur opent. De lichtband rond de auto kleurt blauw wanneer de bestuurder nadert. Voor de pedalen werd gebruik gemaakt van drive-by-wire-tecnologie. Daardoor is er geen rechtstreekse verbinding tussen pedalen en datgene wat ze bedienen, alles gaat via de computer. Het mistachterlicht is tenslotte enkel zichtbaar bij felle regen of mist, bij goed weer maskeert het zichzelf. Handig voor de vele mensen die vergeten hun mistlichten af te zetten na een ritje door mist.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités