Live op de IAA 2011: Jaguar C-X16 Concept

Met een hele hoop knipogen naar de vliegtuigwereld, en dan specifiek die van de jachtvliegtuigen, laat Jaguar deze C-X16 Concept los op de wereld. Het idee is bekend, dit is de voorloper van de kleine Jaguar coupé die haasje-over moet gaan spelen met Porsche's nieuwe 911.

Jaguar neemt alvast wat extra maatregelen door een extra elektromotor in te bouwen die een piekvermogen van 70 kW levert gedurende 10 seconden. Genoeg om er mee voor te zorgen dat de wagen in slechts 4,4 seconden het 0-100 km/u nummertje aflegt. 

Voor het overige vermogen zorgt de 3.0 V6 met twin-scroll turbo, goed voor 380 pk en 450 Nm. Niet enkel de naam lijkt van een jachtvliegtuig te komen, ook het dashboard gaat daar zijn mosterd halen voor de versnellingshandle.

Jaguar meldt verder nog dat de wagen volledig elektrisch kan rijden gedurende 80 km. Het gemiddelde verbruik ligt op 6,9 l/00 km terwijl de CO2-uitstoot 165 g/km bedraagt.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Quin 11:58
Portrait de Quin

Qua design geeft hij de Porsche alvast serieus het nakijken!

Wim 12:13
Portrait de Wim

zou niet grappig zijn moesten ze er in de productieversie lelijke koplampen inzetten zoals het XF concept - XF verhaal(al goed rechtgezet nu)

La Raffia 09:55
Portrait de La Raffia

idd. Nu nog dat rode pooier leder er nog uit en tis ok.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités