Officieel: Lamborghini Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale

Om de Lamborghini Gallardo uit te zwaaien zou Lamborghini nog één speciale afgeleide introduceren. Dat gebeurt nu op de IAA met de Gallardo 570-4 Super Trofeo Stradale.Gebaseerd op de Blancpain Super Trofeo (uit de gelijknamige race-series) wordt deze STS in een oplage van slechts 150 stuks gebouwd.

De naam van de wagen verraadt het al, de supercar krijgt permanente vierwielaandrijving en ziet 570 paardjes trappelen achter zich. De aerodynamica werd aangepast, waardoor de wagen tot drie maal de kracht die op een LP 560-4 drukt kan verdragen, dit om de stabiliteit bij hogere snelheden te verbeteren.

De motorkap komt recht van de raceversie en is dankzij de quick release-sluitingen snel te demonteren. Verder gebruikt Lamborghini her en der carbon om het gewicht te beperken. De Lambo Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale zet nu 1.340 kg op de weegschaal. 0-100 km/u lukt in 3,4 seconden, zijn topsnelheid bereikt hij pas bij 320 km/u.

De rode kleur 'Rosso Mars' is specifiek voor deze speciale reeks gekozen en symboliseert het Italiaanse karakter van deze wagen. In het begin van deze eeuw werden landenkampioenschappen georganiseerd in de racerij, waarbij de Italianen het rood droegen als herkenning. Donkergroen zag je bij Groot Brittanië, blauw bij Frankrijk.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Wim 22:10
Portrait de Wim

i like

Techno Patat 22:54
Portrait de Techno Patat

En wit bij Duitsland totdat Mercedes met een racewagen kwam die 2 kg teveel woog. Dan hebben ze maar alle verf eraf geschuurd zodat ze een blinkend grijze auto hadden. Ze wogen dan net genoeg, reden mee in de race en reden iedereen simpelweg naar huis! Vandaar de naam Silferpfeile (of hoe je dat ook schrijft), Silver Arrow. Sinds die race gebruikte Duitsland Grijs.

Ik vind het er goed uitzien, maar ik kan maar 2 verschilletjes ontdekken met de lp570-4, en het is de spoiler en motorafdekking? Dat rood is wel verschrikkelijk mooi, zeker met die zwarte accenten! Kan het zijn dat deze al gemaakt is? Want bij m'n bezoek aan Lambo heb ik 3-4 zo een Gallardo's zien staan met een vleugeltje dat ik niet kende! Maar ik mocht geen foto's nemen en ze stonden veel te ver om te gaan kijken (zeker als het 40 graden is) + nog eens dat die 20 aventador's veel spannender waren :p!

Ze zeggen dat dit de allerlaatste Gallardo versie moet worden, awel ik hoop het eigenlijk want het is bijna slechter gesteld of met de 911, wie kent er nog alle versies?

Gallardo
Gallardo spyder
Gallardo Supperleggera
Gallardo SE
Gallardo LP560-4
Gallardo LP560-4 Spider
Gallardo LP550-2 Balboni
Gallardo LP570-4 Superleggera?
Gallardo LP560-4 tricolore
Gallardo LP570 Super Trofeo Stradale
Gallardo Ben ik nog iets vergeten?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités