Volkswagen bedenkt zes Up!-varianten

Naast de lancering van de kleine Up! en de Nils concept car heeft Volkswagen nog wat ander lekkers in Frankfurt op de stand staan. De ingenieurs en designers mochten zich even uitleven en het resultaat zijn deze zes concept cars op basis van de Volkswagen Up!.

Natuurlijk zijn ze niet allemaal geschikt voor productie, ze moeten gewoon zorgen dat de Up! wat meer in de schijnwerpers staat. Het gaat om de Buggy Up, de Up Azzurra Sailing, Cross Up, E-Up, GT Up en de Eco Up. De  laatste komt in 2012 bij de dealer te staan.

De Buggy Up krijgt een buggy-like uiterlijk. Volkswagen berekende de wagen om ook bij windkracht 12 of bij hevige regen rond te toeren. Daarvoor werd het interieur weersbestendig gemaakt. Ook de Up Azzurra Sailing, ontworpen door Giugiaro, mist eveneens deuren en een dak, al gaat het hem vooral om lekker flaneren op de dijk. De Cross Up toont een flard van een mogelijke vierdeurs Up en krijgt wat offroadelementen mee. Hij staat 15 mm hoger en krijgt wat zwarte kunststoffen onderdelen om zijn stoerheid te onderstrpen.

De E-Up is elektrisch, een piekvermogen van 60 kW, continu vermogen van 40 kW en een koppel van 210 Nm. De accu heeft een capaciteit van 18 kWh. De radius van de wagen bedraagt 130 km. De GT Up krijgt 25 pk meer dan de basis Up. Met 100 pk is hij wat de Lupo GTI in de jaren '90 voorstelde. 17 inch velgen, achterspoiler, twee uitlaten, grotere luchtinlaten vooraan en dagrijverlichting moeten hem onderscheiden van de niet-sportieve broers. Tot slot is er ook de Eco Up. De productieversie voor 2012 haalt een CO2-uitstoot van 86 g/km, deze studie krijgt daarbovenop BlueMotion Technologies, waardoor de uitstoot nog lager zou liggen.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Wim 19:26
Portrait de Wim

de GT is lache :)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités