Dit is de nieuwe Toyota Land Cruiser (2012)

Er zijn alles samen vijf wereldpremières terug te vinden op ons Brusselse autosalon, deze facelift van de Toyota Land Cruiser is daar een van. We konden eerder al eens piepen naar gelekte beelden, maar vandaag haalt Toyota het doek er officieel af.

Heel veel wijzigingen onderging de Land Cruiser niet, maar in het algemeen wordt hij er wel beter op. We merken zowel voor- als achteraan nieuwe lichtenunits op. Vooran vallen de LED lampjes op, meteen het zwakste punt van deze facelift. We zien ook dat de grille vooraan zijn verticale rasters inruilde voor horizontale stuks. De bumper onderaan wordt ook lichtjes aangepast en is de grootste verbetering. Jammer dat die wordt teniet gedaan door de slechte kersboomverlichting.

Binnenin zijn er, net zoals onder de kap weinig of geen wijzigingen terug te vinden. Toyota geeft mee dat er met betere materialen werd gewerkt waardoor het gevoel maar vooral de isolatie beter zou zijn. Er zou volgens Toyota ook een nieuw uitsrustingsniveau komen, al is nog niet bekend wat dat juist zal inhouden.

Onder de kap van onze Europese variant zal de 4.5 liter V8 schuilen met 272 pk, een blok dat naar goede gewoonte EURO5 conform is. De strafste is de 4.6 liter V8 met 318 pk. Beide motoren worden gekoppeld aan een 6-traps automatische versnellingsbak.

De net geen vijf meter lange SUV weegt 2.615 kilogram en biedt standaard plaats aan vijf personen, optioneel zeven personen. Je zal je vermogen dus kunnen gebruiken.

Derniers articles publiés

Commentaires (10)

Laisser un commentaire
Yvesw 20:49
Portrait de Yvesw

+1 voor de artikel foto! Zo moesten ze alle wagens verkopen :p

Wim 10:10
Portrait de Wim

nog steeds stoere neus, check, persfoto in woestijn, check, facelift geslaagd

Yvesw 21:04
Portrait de Yvesw

@B4: Inscannen en doorsturen naar de redactie die handel!! ;)

Hoefsmid 20:04
Portrait de Hoefsmid

Voor mij hoefde de facelift niet, vind de mistlichten iets minder. Maar moet er mss aan wennen..

Maar blijft een echt terrein wagen die tot vandaag niet te evenaren is zowel op confort als prestaties.
De wanebees zijn er om naar het oerwoud mee te rijden en de TOY V8 om erdoor te rijden..

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités