Officieel: De Opel Mokka (2012)

Een Europese voorstelling zal pas plaatsvinden op de autoshow in Genève, in maart dit jaar. Maar aangezien het Amerikaanse Opel-derivaat Buick haar variant in Detroit voorstelde, kon Opel moeilijk wachten met ook haar variant te tonen. De Opel Mokka is de nieuwe kleine SUV die zich onder de Antara moet positioneren. Dat hij er het kleine broertje van is valt moeilijk te betwisten, vooral achteraan zijn de gelijkenissen treffend. De Mokka is gebouwd op het platform van de Chevrolet Aveo, datzelfde platform zal later ook dienen voor de nieuwe generatie Corsa.

De vijfzitter krijgt twee benzinemotoren en een dieselmotor onder de kap. Het gaat om een 1.4 benzineblok met 140 pk en een 1.6 benzineblok met 115 pk. Dieselen gaat met de gekende 1.7 CDTI die over 130 pk beschikt. Geen grote vermogens en dus lekker zuinig, mede dankzij de start/stop technologie. Alle motoren worden standaard aan een manuele bak gekoppeld, de 130 pk en 140 pk varianten kunnen ook met een automatische zestraps versnellingsbak worden gekoppeld. De Mokka is te verkrijgen met twee- of vierwielaandrijving.

De B-segmenter is in 4,29 meter lang en biedt binnenin 1.370 liter opbergruimte. Hij wordt in maart voorgesteld in Genève.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités