Officieel: Hyundai Santa Fe (2013)

Hyundai bracht de nieuwe Santa Fe mee naar het autosalon van New York. De Koreanen presenteren twee versies, eentje voor vijf en eentje voor zeven inzittenden. De variant met vijf plaatsen meet 4,690m en heeft een wielbasis van 2,700m. De zevenzitter heeft een lengte van 4,905mm en krijgt een wielbasis van 2,800m.

De vijfzitsversie zou de benaming Santa Fe Sport krijgen. Welke van beide versies naar Europa komt is ons nog niet duidelijk.

In de VS krijgen de wagens alvast dikke motorisaties mee. Een 2.4 GDI met 190 pk is de lichtste motor, met daarboven een 2.0 turbo met 264 pk. De grotere LWB krijgt een 3.3 V6 GDI-motor met 290 pk die Hyundai ook in andere modellen gebruikt.

Derniers articles publiés

Commentaires (6)

Laisser un commentaire
Techno Patat 02:21
Portrait de Techno Patat

En hoe komt het dat deze geen nummertje krijgt maar de 'oude' naam houdt?

Ziet er niet slecht uit, het interieur ziet er mij wel,proper uit maar die voorkant lijkt me wat saai...

Sven 08:39
Portrait de Sven

Dat is in eerste instantie omdat het om de Amerikaanse versie gaat, daar gebruiken ze nog niet de i-benamingen. De i30 heet daar bv. Elantra, de ix35 heet daar nog Tucson

Anonieme gebruiker 16:40
Portrait de Anonieme gebruiker

Vandaag een nieuwe santa fe premiun 2012 gekocht , nog geen 1uur ingereden . Problemen geen power en alleen maar zwarte rook gelijk gestopt en garage gebeld. Weg laten slepen. Nooit meer een hyuandai. Niet te geloven een nieuwe auto! Geen vertrouwen meer . Voordien altijd een bmw en mercedes gereden. By de way de hyuandai heb ik in malaysia gekocht, omdat ik nu in malaysia woon.Duitse auto's zijn toch betrouwbaarder. Nooit meer een aziatische auto.

Anonieme gebruiker 09:56
Portrait de Anonieme gebruiker

JUIST goed bezig, bij "Duitse" merkdealers hebben ze geen mekaniekers...Daar doen ze enkel verkoop! Je doet best eens navraag met deze eigenaars, over de vele airco problemen & motorproblemen met VW destijds en actueel..Maar verschil is mischien dat deze mensen dit "meer gewoon vinden/aanvaarden" bij hun "quality Duitser".

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités