Nieuwe Ram 1500 ziet het levenslicht in New York

Vorige week werden we nog nieuwsgierig gemaakt met

teaserfoto's. Nu is het tijd voor het echte werk. Op de autoshow in New York lanceert Ram de nieuwe "1500". Het model lijkt voor de leek misschien nog steeds een lompe oude pick up, maar een beetje kenner onderscheidt meteen de nieuwe bumper, koplampen en achterlichten met LED technologie. Voor de echte avonturier is er nu zelfs optioneel een ingebouwd bed leverbaar voor de crew cab variant. Het interieur lijkt wel heel erg vernieuwd.

We vinden een moderner dashboard terug dat eveneens is uitgevoerd in hoogwaardiger kunststof. Qua uitrustingen stelen het Uconnect infotainment systeem en het 3,5 inch grote scherm tussen de tellerpartij de show. Onder de motorkap van deze all-American pickup car zijn twee motoren beschikbaar vanaf de lancering. Enerzijds is er de 3.6-liter grote V6 Pentastar motor met 309pk en 364Nm aan koppel. De die-hards zullen natuurlijk meteen kiezen voor de tweede optie, een 5.7-liter grote HEMI V8 met 400pk en 551Nm koppel. Beide motoren kunnen worden gekoppeld aan een automaat met 8 versnellingen, een ware primeur in deze klasse.

Overbodig om te vermelden is waarschijnlijk dat er ook enkele maatregelen werden genomen om het vebruik te verbeteren. De 1500 Ram is vanaf heden voorzien van start/stop technologie zijn werd de efficientie van de motoren tot een beter niveau gebracht. Een elektrisch bekrachtigd stuurwiel moet tenslotte ook nog voor een schonere wereld zorgen.

via WCF

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Sven 22:15
Portrait de Sven

hoe incorrect ook tegenwoordig, het blijft toch een beest zoals je ze alleen in Amerika terugvindt.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités