Officieel: Lamborghini Urus Concept

Het verhaal dat de Lamborghini SUV-première die in Genève werd uitgesteld tot het salon van Beijing kan wel kloppen. Lambroghini stelt nu namelijk de nieuwe Chelsea-tractor voor, zij het in conceptvorm.Een 4,99 m lange bak is het geworden, met een hoogte van 1,66 m en een breedte van 1,99 m. Hij krijgt zowat 600 pk, over het volume van de krachtbron is Lamborghini niet zo spraakzaam.

Lamborghini maakt gebruik van een versnellingsbak met dubbele koppeling en aandrijving op de vier wielen. Verder houden ze het gewicht ook laag - ook hier weer ontbreken details - door middel van koolstofvezel onderdelen. Ook binnenin vind je koolstof terug, voor- en achterpassagiers kunnen hun persoonlijke instellingen aanpassen via een touch screen.

Zoals alle Lamborghini-namen is ook Urus afkomstig van een stier. De Urus is namelijk één van de wilde voorvaders van de huidige stieren. Een Urus-stier kon een schofthoogte hebben van 1,80 m. De Spaanse vechtstier die de laatste 500 jaren gekweekt werd leunt erg dicht aan bij de Urus.

Lamborghini wil jaarlijks 3.000 stuks van de Urus gaan bouwen, al zal dat pas vanaf 2015 gebeuren.

Derniers articles publiés

Commentaires (4)

Laisser un commentaire
Quin 20:53
Portrait de Quin

Nu nog een Ferrari-SUV en we zijn rond, zeker?

Techno Patat 13:05
Portrait de Techno Patat

@Quin: Qua concepts wel! Maserati, aston martin, lambo en porsche hebben er eentje! Qua productieversie's hebben veel merken nog geen! Ook merken waarvan ik dacht dat er eentje ging komen (oa Alfa Romeo...)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités