Officieel: Audi Q5 facelift

Audi zorgt er met een subtiele facelift voor dat de Q5 weer een tijdje mee kan. De wijzigingen in het uiterlijk moet je vooral in het binnenwerk van de koplampen, de aangepaste bumperschilden en grille gaan zoeken. Binnenin wordt het kwaliteitsgevoel verhoogd door toepassing van nieuwe materialen. Het chassis werd geupdate, met nieuwe veren en dempers voor de ophanging. Ook het sturen verloopt nu preciezer, omdat een elektromechanische stuurbekrachtiging de hydraulische vervangt.

Onder de kap een keuze uit vijf herwerkte motoren: een 2.0 TDI met 143 pk en 320 Nm, eentje met 177 pk en 380 Nm,  3.0 V6 TDI met 245 pk en 580 Nm. Bij de benzines is er keuze uit een 2.0 TFSI met 225 pk en 350 Nm of een nieuwe 3.0 TFSI V6 supercharger met 272 pk en 400 Nm. Naast deze motorisaties is er ook een zesde variant, de Q5 Hybrid Quattro, die we onlangs nog testten. De specificaties daarvan blijven ongewijzigd.

Het gerucht gaat verder dat Audi een SQ5 prototype zal voorstellen op de 24h du Mans in juni. Die zou de 3.0 V6 BiTDI hebben met 313 pk die onlangs zijn debuut maakte in de Audi A6.

Derniers articles publiés

Commentaires (13)

Laisser un commentaire
Yvesw 10:05
Portrait de Yvesw

Facelift... Ik heb me gisteren geschoren en dat gaf meer facelift dan wat ik hier zie... Gewoon de koplampen van de Q3 geïmplementeerd. Versta me niet verkeerd, zoals hij er op de persplaatjes bijstaat is het een nette wagen maar waarschijnlijk 3x te duur tegenover de concurrentie. Waar was de tijd dat Audi's net de frisse wagens waren en dat BMW's de boemannen van de straat waren! Ik hou mijn hart vast voor wanneer Mercedes het moet ondergaan...

Wim 10:35
Portrait de Wim

idd, ik zie ook amper verschil, dat de sturing verscherpt is dmv de hydraulische stuurbekrachtiging te vervangen door een elektromechanische is eerst zien dan geloven :)

e=m.c² 19:28
Portrait de e=m.c²

Lijkt wel of de design afdeling van Audi is uitbesteed aan een beschutte werplaats. Hier is ons modelleke en bouw dit nu eens na ietske groter en ietske kleiner :-)

Techno Patat 19:47
Portrait de Techno Patat

Haha einstein, geniaal! Die ga ik onthouden!

Yves: Mercedes heeft dit al gehad ten tijden van de 190! Nu zijn ze gelukkig heel erg goed bezig (al kijk ik al eens raar naar de A,B, SL, SLK, GL en ML! Gelukkig is het nog zo erg als bij Audi maar het is al op het randje)! Toen zag je dat gewoon niet omdat er maar 3 modellen lijnen waren :P!

@Wim: scherpe sturing in een Audi: bahaha ken je nog zo eentje, mijn S60 stuurde scherper dan elke Audi die ik al reed (toegegeven, niet de vetste modellen maar toch...)! En die elektromechanische sturing is net wat de meeste mensen haten in de nieuwe 911! Als Porsche dat nog niet helemaal juist kreeg, wat zou Audi het dan beter kunnen?

e=m.c² 19:59
Portrait de e=m.c²

@patat, ik wou mijn Challanger naam toch eens wijzigen. Geef toe, mijn nieuwe klinkt iets intelligenter. Is het niet ?

Yvesw 20:07
Portrait de Yvesw

@Challanging einstein: En nu nog een volwaardig profiel aanmaken! Hup hup! Uw bijdragen zijn onmisbaar ;)

Wim 09:55
Portrait de Wim

@patat: idd, daarom eerst zien... :) Mercedes was doing de "alle-audi's-hetzelfde-look" met de w201 en w124 before it was mainstream :) @challanging: lukt het om dat profiel aan te maken? :)

Techno Patat 15:39
Portrait de Techno Patat

@challanger: Ik ben fan, en je lijkt er inderdaad veel slimmer door :p! Maar een profiel aanmaken zou ik ook tof vinden, dan weet ik beter tegen wie ik spreek ;)! Ik haat de anoniemieteit van de site ergens toch wel! Geef mij maar de goeje nickname anoniemiteit! Dan kennen ze je toch wel ergens, maar toch niet helemaal ;)! (Al heb je direct m'n facebook en andere sites met namen gevonden als je techno patat googled :D!)

@Wim: Damd right they did! Mercedes is nog al eens een merk met Voorsprong (door techniek)!

e=m.c² 16:37
Portrait de e=m.c²

Ok boys, ik zal dit weekend mijn profiel aanmaken.

Yvesw 16:43
Portrait de Yvesw

@Einstein: Welcome to the dark side ;)

Techno Patat 16:47
Portrait de Techno Patat

@Challanger: Wees welgekomen in de bende der flauwe zeveraars (beter gekend als reaguurders ;)! )

Yvesw 16:48
Portrait de Yvesw

En oh ja... We hebben taart! (als je bij bakkerij Patat binnenspringt ;).... )

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités