Officieel: Ford Focus ST en ST Clipper

De nieuwe Ford Focus ST is geen verrassing, hij was l langer angekondigd. Wél een verrassing is dat ook de Clipper een sportieve variant krijgt. Een 2.0 benzinemotor produceert 250 pk en 360 Nm, alles op de voorwielen. Ford meldt een gemiddeld verbruik van 7,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van 169 g/km. Ford compenseert het gebrek aan een vijfcilinder (vanwege de strengere milieureglementeringen) door deze motor een voller geluid te geven.

De Sound Symposer zorgt ervoor dat het geluid lekker binnendringt in het interieur. Ford plaatste de Focus ST 10 mm lager en plaatste er 18 inch velgen onder.

Nog een primeur voor deze Focus ST is het Ford Sport Steering System. Sinds de Revo Knuckle weten we dat ze bij Ford erg ver gaan in het uitwerken van de perfecte besturing. Het Sport Steering System zorgt ervoor dat de wagen in de bochten beter wendbaar is en toch een goeie stabiliteit behoudt bij hogere snelheden. Ook de Torque Steer Compensation en het Electronic Power Assisted Steering worden aangeboden op deze wagens. Ford zorgt ook voor Enhanced Torque Vectoring Control, een speciale afstelling van de Torque Vectoring Control die op de gewone Focus wordt aangeboden.[

Officieel: Ford Focus ST en ST Clipper

]1

Tot slot wordt de Focus in drie varianten aangeboden. De ST1 biedt je stoffen Recaro-zetels, instaplijsten bij de voordeuren en een Keyless Go systeem.

 Voor de ST2 worden de Recaro's gedeeltelijk in leder uitgevoerd. Ook krijgt hij automatische ruitenwissers en koplampen. Daarnaast wordt ook het Electronic Automatic Temperature Control System geïnstalleerd.

Wie volledig lederen Recaro's wil moet bij de ST3 zijn. Daar zijn de stioelen ook verwarmd en in acht standen verstelbaar. De achterbank werd speciaal voor deze wagen ontwikkeld. De koplampen krijgen bi-xenon ingeplant.

Begin 2012 wordt de Focus ST bij de verdelers verwacht.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Wim 22:49
Portrait de Wim

Ford Focus Clipper ST is een bom! :)

Techno Patat 23:02
Portrait de Techno Patat

Van die laatste alinea voor de foto van die gele heb ik dus geen bal verstaan, alle systemen klinken gelijkaardig en lijken hetzelfde te doen :p?

Ik vind de auto er fantastisch uitzien! Veel beter dan de gewone focus! Enkel die uitlaat doet me weinig, maar dat valt wel te verhelpen niet?

Die zetels zien er ook leuk uit, speciale vormgeving (al zeker in die 2 kleuren) dat wel maar het staat niet mis!

maar het interieur:

* eerste gedacht: WOW, sjiek!
* Tweede gedacht: zoveel knopjes, zowel op het stuur als ernaast! Ik tel er 21 OP het stuur, en dan nog zonder de pinkers enzo mee te tellen, en dan ben ik nog niet begonnen aan de middenconsole! Die metertjes bovenop de middenconsole zitten daar dan wel weer cool :p!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités