Officieel: Mercedes GL63 AMG (2012)

Onverwacht, maar daarom niet minder logisch. Mercedes vernieuwde onlangs haar GL en pakt vandaag uit met de AMG variant, meteen de eerste keer dat er een GL63 AMG komt.

Onder de kap geen verrassingen. De nieuwe 5.5 liter biturbo V8 krijgt zijn vaste plekje en zorgt voor 557 pk en 760 Nm. Het enorme vermogen laat de meer dan twee ton zware GL naar 100 km/u sprinten in amper 4,9 seconden, een wel érg straffe tijd. De topsnelheid bedraagt 250 km/u. Mercedes meent een gemiddeld verbruik op te meten van 12,3 liter, al mag dat in dit segment niet echt belangrijk zijn. De CO2 uitstoot, even min belangrijk, bedraagt 288 gr/km.

Derniers articles publiés

Commentaires (10)

Laisser un commentaire
Yvesw 12:57
Portrait de Yvesw

Nu nog de 5.5 in de GLK kieperen...

Yvesw 15:09
Portrait de Yvesw

@Messer: Toch een boot waar ik een boontje voor heb... Alhoewel ik de "down to the ground" Gl verkies namelijk de R-klasse ;)

Wim 17:42
Portrait de Wim

@pieter: je bedoelt 'geen beauty' :) Verder is dit speelgoed natuurlijk, speelgoed voor Dubai

Kenny 21:23
Portrait de Kenny

Ik blijf vinden dat er iets niet klopt aan het uiterlijk van de GL, ook niet in AMG-trim.. Misschien is het de lange achterkant, of de achterlichten die wat op die van een X5 lijken... Maar optrekken zal het wel, zelfs als je koffer vol bouwmateriaal steekt (want daar dient die bak toch voor) :-)

Yvesw 11:42
Portrait de Yvesw

@Messer: De G is voor tuinarchitecten eh :p De GL voor maffiosi/ dierenartsen en de GLK voor wannabe GL rijders :p

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités