Zegt ook Parijs 'Non' tegen SUV's en oude diesels?

Parijs wil maatregelen treffen om de SUV's uit haar stad te krijgen. Denis Baupin, een groene knaap uit het stadsbestuur in Parijs, bevestigde dat woensdag. Het zou niet enkel om SUV's gaan maar ook om oude diesels, "die even zinloos zijn in de Franse drukke stad", aldus Baupin. Parijs wil met die maatregel de CO2 uitstoot in haar stad verminderen en zo voldoen aan de Europese richtlijnen. Baupin nodigt alle mensen met een SUV of oude diesel in Parijs uit hun wagen te verkopen en "een auto te kopen die steek houdt in deze stad". Het is echter nog de vraag waar de lijn zal liggen tussen SUV en andere modellen en vanaf wanneer een oude diesel niet meer binnen het plaatje past.

Naast Parijs treffen ook Lyon, Grenoble en Aix-en-Provence dezelfde maatregel. De restricties zouden gelden vanaf einde 2011 / begin 2012. Bewoners die zich niet aan de maatregel houden zullen beboet worden, al is het nog niet duidelijk om welke bedragen het zou gaan. Naast Frankrijk hebben ook Londen en Berlijn "low emission zones", al varieert het succes daar.

Via Freep

Derniers articles publiés

Commentaires (10)

Laisser un commentaire
Anonieme gebruiker 13:04
Portrait de Anonieme gebruiker

heel oude diesels kan ik nog inkomen, suv's niet, wil niet zeggen omdat het een suv is dat er een motor inzit die meer vervuild dan een "gewone wagen" vaak word dezelfde motoren gebruikt in verschillende modellen,
om een merk te noemen dat iedereen wel kent, in een bmw 3 reeks kan dezelfde motor liggen als in een X 5.....een A4 kan dezelfde motor hebben als een Q7 ect ect........en wat gaan ze doen met hun bussen in de stad? bestelwagens? monovolumes? weer eens een idee van een groen kieken die geen besef heeft wat er in realiteit zich afspeelt, ze zien een grote wagen en daarom is hij vervuilend.....typisch voor die groene kiekens,als ze dit echt eerlijk willen doen moeten ze volgens de uitstoot van een voertuig werken,niet volgens de grote! maarja, ik zie de mensen ginder al akkoord gaan, juist auto gekocht,terug verkopen met dik wat verlies om dan terug een nieuwe te kopen.....ochja ,ik verwacht eigenlijk niet anders van dergelijke gasten,

Anonieme gebruiker 13:47
Portrait de Anonieme gebruiker

Je kan moeilijk ontkennen dat een SUV met dezelfde motor als een normale wagen, altijd heel wat meer zal verbruiken hé.
Bovendien ben ik het best wel eens dat een grote SUV in een stad zoals Parijs compleet zinloos is (het is te zeggen, nog zinlozer als anders.)

Jurgen 14:46
Portrait de Jurgen

ivm met die bussen, kunnen ind veel meer mensen in, maar ze rijden wel18uur per dag rond zelfs al ze leeg zijn,terwijl de meeste wagens naar de het werk rijden, 8 uur stilstaan ,om dan s'avond terug naar huis rijden, dus ze rijden amper half uur per dag?
ik zou nog eens de vergelijking willen zien op het einde van de rit,ik weet het zo nog niet,
ja elektrisch, maar wie zegt dat dat uiteindelijk als je alles bekijkt zo veel beter is? dat weten we pas volgens mij maar binnen een jaar of 20......
in ieder geval , ik vind dat ze veel te gemakkelijk de grote wagens zien als boosdoener,(en op allerhande manieren er ons voor laten betalen) uiteindelijk is de wagen maar een heel kleine percentage van de wreldwijde vervuiling, kvind het allemaal een beetje "der over" en te simpel om altijd maar de auto's te bestraffen,
ps; ben geen suv rijder hoor,maar vind soms wel dat bepaalde mensen zich heel snel laten verleiden om er op te zitten kankeren, maar goed,kan er soms wel inkomen; veel suv rijders hebben nu eenmaal een andere "rijstijl"......kom er nogal veel tegen de laatste tijd, die zitten te bellen op het middenvak en nooit richtingaan geven en ook vaak bumperkleven,maar goed dat is weer een ander verhaal,
laten we afsluiten met iedereen een goed einde jaar te wensen !

Anonieme gebruiker 16:20
Portrait de Anonieme gebruiker

Als MX-5 rijder is het dan wel weer heel makkelijk om nu een opmerking te maken over SUV's en compenseren, maar ik laat het toch ook maar bij prettige feestdagen ;)

xc 70 18:56
Portrait de xc 70

men zou beter de oude diesel en benzine auto's weren en of meer belasten i.p.v.de nieuwe generatie wagens , die zijn tegenwoordig allen voorzien van bv. roetfilters , stop-start systeem , remenergie , etc...
en een moderne suv komt tegenwoordig ook al toe met 7 liter diesel en soms nog minder

Anonieme gebruiker 18:28
Portrait de Anonieme gebruiker

SUV's zijn gemaakt voor mensen met een groot ego. Suv's hebben weinig nut, enkel voor de veearts, de boswachters of landbouwers.

1. Suv's verhogen de onveiligheid voor andere bestuurders, F= m.a , hier speelt massa weer een belangrijke rol.
2. Suv's hebben een hogere massa, waardoor ze volgens de energievergelijking altijd meer zullen verbruiken dan normale wagens het zelfde traject.
3. Suv's verstoren het zicht van andere weggebruikers.
4. Suv rijders hopen enerzijds op te vallen met hun wagen, maar als er dan opmerkingen komen van SUV-haters, vinden ze ons jaloers.
5. Ik ben niet groen, wel liberaal maar vind prinicipieel dat SUV's verboden moeten worden, de rijders moeten inzien dat deze wagens nie "graaf" zijn, niet "stoer" zijn en gemaakt zijn om persoonlijke gebreken te compenseren.

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités