Kiest Amerikaanse leger voor deze L-ATV diesel-hybride?

De Amerikanen hebben al verschillende internationale gronden verovert met hun Humvee, het bekende oorlogsvoertuig dat het Amerikaanse leger gebruikt. Maar het lijkt er op dat die op pensioen mag gaan. Er is namelijk sprake van de L-ATV, een hybride all-rounder. De "Light Combat Tactical All-Terrain Vehicle" (tevens de volledige naam) wordt geproduceerd op Amerikaanse bodem, meer bepaald in Wisconsin, door het bedrijf Oshkosh Defense. Opvallend is dat er onder de kap een hybride-technologie schuilt, meer bepaald een diesel- en elektromotor.

Oshkosh Defense zegt dat de L-ATV op elke ondergrond perfect kan functioneren, ze noemen het zelf "nearly unmatched off-road capabilities". De TAK-4i ophanging geeft elk wiel 20 inch aan speelruimte, dat is 25% meer dan eender welk voertuig binnen het Amerikaanse leger.

De hybridetechnologie moet er uiteraard voor zorgen dat het Amerikaanse leger kan bezuinigen inzake brandstof. In 2010 verbruikte het Amerikaanse leger bijvoorbeeld 5,5 miljard vaten olie. Een weerzienwekkend aantal dat een hoge kost met zich meedraagt.

Via Gizmag

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités