Deze Jeep Grand Cherokee doet zijn sprint naar 100km/u in 3.1 seconden

Jeeps zijn saai, zelfs al is die getuned door de constructeur zelf, moesten de tuners van het Texaanse bedrijf Hennessey Performance gedacht hebben. De Amerikanen namen de Jeep Grand Cherokee SRT8 onder handen en gaven hem zodanig veel vermogen, dat die nu sneller is dan een Porsche Turbo. Daarvoor zorgt een zeldzaam 6.4 liter Hemi V8 blok met twin turbo. Dat blok is goed voor niet minder dan 800 pk en, jawel, 1.115 Nm. De sprint naar 100 km/u doet deze HPE800 SRT8 dan ook in amper 3,1 seconden.

Gelukkig doen ze meer dan enkel het vermogen aanpakken. Ze namen ook de versnellingsbak stevig onder handen zodat die om kan met het enorme vermogen en koppel. Ook de remmen werden zowel voor- als achteraan stevig aangepakt zodat ze het hele gevaarte tot stilstand kunnen brengen. De wagen staat ook lager op zijn poten en werd voorzien van wat extra carbon hier en daar. Binnenin moet een nieuw alcantara stuurwiel voor de nodige controle zorgen.

De prijs is alvast niet mals. De wagen kost je 235.000 dollar. Maar daarvoor krijg je wel een wagen waarvan er maar 24 zijn gemaakt. En daarmee is die niet alleen sneller dan een Porsche Turbo, maar ook een pak exclusiever.

Jeep Grand Cherokee SRT 8 Hennessay

Via Jalopnik

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Wim 07:22
Portrait de Wim

veels te duur, zeker voor de US of A

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités