Ouders kanten zich tegen Renault Zoe

Een vreemd nieuwsberichtje dan nog. De naam van een van Renault's nieuwe elektrisch aangedreven wagens stuit op protest uit een onverwachte hoek. Niet de petroleumbazen zijn tegen de wagen, wel de ouders die hun kinderen Zoe genoemd hebben. "We gaven onze kinderen zulk een mooie naam die niet geassocieerd moet worden met een auto, dus laten we ons verenigen om druk te zetten op de multinational die de mooie kindernaam misbruikt en vernietigt," aldus een verbolgen ouder. Zoe staat 17e op de lijst met meest gekozen namen voor meisjes in Frankrijk.

Toch is Renault niet onder de indruk en benadrukken ze de eigenschappen van de naam; vrouwelijkheid, jeugdigheid, speelsheid, termen die zij ook zien in hun Zero Emission-voertuig.

 

Renault ZOE Z.E. concept

Bron: Autocar

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
Sven 11:49
Portrait de Sven

Vroeger was er ook al protest tegen het gebruik van de namen Clio en Mégane. Dat waait wel over

Joel 20:32
Portrait de Joel

a bah.. EINDELIJK na al die jaren tegenhouden, eindelijk komt die elektrische wagen er.. en t is dan ook nog een juweeltje voor het oog, 100% 'ecologisch' en de oliemannen verdiennen der niemeer aan.. en ja, dan heb je die bende onozelaars die gaan zeiken over de naam .. aub e.. loop naar de maaaaaan ;-)

Anonieme gebruiker 09:57
Portrait de Anonieme gebruiker

mijn zoon heet Vito, so what!

Paul 16:39
Portrait de Paul

Ik zou nooit willen trouwen met een meisje die Zoe heet.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités