Informatie gelekt: Porsche Cayenne 2010 mét hybride

Porsche Cayenne 2010Twee maanden voor haar officiële voorstelling in Genève lekker er pittige details uit van de tweede generatie Porsche Cayenne. Porsche zal vijf motoren aanbieden in haar nieuwe SUV. Eén van die vijf is een hybrideblok. Dat blok wordt gedeeld met dat van de Touareg, maar werd uiteraard verder aangepast naar Porsche normen. Het blok werd gebasseerd op de 333 pk sterke 3.0 liter V6 uit het kamp van Audi. Dat benzineblok werkt samen met een 47 pk sterke elektrische motor en daarmee is de vierwielaangedreven Cayenna  380 paarden sterk. Dit blok zou eveneens gebruikt (kunnen) worden in de hybride variant van de Panamera.

Porsche zal verder uiteraard haar vierwielaandrijving opnieuw aanbieden. Daarmee kan je kiezen uit drie opgewaardeerde benzinemotoren. De eerste van het trio is een 3.6 liter grote V6 met 300 pk. Tweede in de rij is de 400 pk sterke 4.8 liter V8. De neus van de zalm is een 500 pk sterke 4.8 liter V8 voor de Cayenne Turbo. Ook de Cayenne diesel krijgt een vervolg, dat met een 240 pk sterke 3.0 liter V6.

Het hele Cayenne gamma krijgt een vernieuwde achttraps versnellingsbak met zich mee. Ook wordt er de start/stop technologie voorzien samen met de regeneratietechnologie. Op die manier zou de Cayenne zo een 23 procent minder verbuiken. De hybride variant zou zelfs onder de grens van 200 g/km zitten op vlak van CO2 uitstoot.

Maar uitstoot hangt uiteraard nauw samen met gewicht. En ook daar verdient Porsche een pluim. Ze wisten het klaar te spelen om 10 procent gewicht te verliezen. Dat wil zeggen dat de tweede generatie 180 kilogram lichter is, hoewel er voor 70 kilogram meer standaard materiaal/technologie in zit. Het verlies werd bereikt door lichtere deuren te gebruiken, aluminium chassis en andere stofmaterialen.

Het weegt allemaal minder, maar de Cayenne is wel gegroeid. Met een extra 40 millimeter heb je nu een 2.895mm grote wielbasis. Ook in lengte zou hij gegroeid zijn, maar hoeveel weten we niet. Binnenin is er 120 liter meer ruimte. Dat brengt het totaal op 670 liter. Leg je de achterbanken neer, dan heb je de beschikking over 1.780 liter.

Porsche heeft haar huiswerk goed gemaakt, ook op dit model. De definitieve cijfers en foto's volgen ongetwijfeld in de nabije toekomst.

 

Porsche Cayenne 2010 gespot

Porsche Cayenne 2010 gespot

Via Autocar

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités