Nieuwe Land Rover Defender komt er in 2015

Land Rover is volop gestart met de ontwikkelingen van een opvolger voor de Defender, de iconische off road SUV, waarvan er tot op vandaag nog steeds 18.000 per jaar worden verkocht. John Edwards, Global Brand Director van Land Rover, maakte dat nieuws vandaag bekend. Hij verklaart dat we de eerste resultaten binnen twee à drie jaar zullen zien, onder het mom van een conceptcar. Het ontwikkelen van de nieuwe Defender vroeg een enorme investering van moederbedrijf Tata.

Land Rover heeft het plan meerdere varianten te produceren van de Defender om zo de hele markt te kunnen bedienen, in plaats van enkel de utilty-niche. Zo zou er ook een station- en pick-up variant komen van de Defender. De nieuwe generatie zal uiteraard gebouwd worden op een gloednieuw platform. In welke mate er extra investeringen nodig zijn in de fabrieken van Land Rover om de nieuwe Defender te produceren is niet gekend. Als alles goed gaat, zouden de eerste productiemodellen midden 2015 van de band rollen.

Via Autocar

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
defender. 14:14
Portrait de defender.

Als je een Defender hebt, ben er dan zuinig op en doe hem nooit meer weg! De nieuwe Defender zal vermoedelijk een luxe bling-bling auto met veel plastic worden voor rijke Russen en Chinezen, oftewel een soort Discovery4 met veel tupperware rondom.

Leo 08:24
Portrait de Leo

Hadden ze de huidige defender minstens 10 cm breder gemaakt en gemoderniseerd, meer comfort achter het stuur, nieuwe motor die vodoet aan de normen, automaat, koetswerk zonder popnagels en draaicirkel verkleinen (nu deze van een vrachtwagen) moest die nieuwe futuristische er zeker niet komen. Het iconische van de beroemde defender is weg, echt heel, heel spijtig.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités