Porsche Cayenne Diesel krijgt fikse update voor MY2011

Porsche maakt vandaag bekend haar 3.0 liter V6 te hebben ge-update. Het blok, dat momenteel in de Cayenne Diesel schuilt, is nu 5 pk sterker, tot een totaal van 245 pk. Dat extra vermogen gaat gepaard met een vermindering in verbruik, officiële cijfers geven nu 7,2 liter per 100 kilometer aan. Zo ook de CO2 uitstoot daalde, die bedraagt nu 189 g/km. En alsof dat nog niet voldoende is, wist Porsche ook de sprint naar 100 km/u te versnellen tot 7,6 seconden, dat is 0,2 seconden sneller dan de vorige Cayenne Diesel. Het extra vermogen komt er door onder andere het gebruik van nieuwe materialen, zo kon er al snel twintig kilogram worden bespaard.

Naast de diesel variant krijgt ook de S Hybrid een kleine update. Zo zijn er enkele modificaties uitgevoerd die het mogelijk maken met een koude start elektrisch te rijden. Voordien was dat enkel mogelijk wanneer de motor een zekere temperatuur had bereikt.

Porsche biedt vanaf heden ook enkele Porsche Exclusive options aan voor de Cayenne. Zo kan je, net zoals op de Panamera Turbo, een power kit bestellen waardoor je over 40 pk extra beschikt. Daarmee kom je op een totaal vermogen van 540 pk en 750 Nm. De sprint naar 100 is 0,1 seconde sneller, tot een ongelooflijke 4,6 seconden. Het gemiddeld verbruik zou ongewijzigd blijven (11,5 liter). Dat extra vermogen komt er door het gebruik van twee nieuwe turbochargers, die krijgen extra titanium en aluminium en vernieuwde elektronica. De kit omvat ook een update van de remkoeling en het optionele Porsche Ceramic Composite Brake. Die extra grote remschijven gaan gepaard met eventueel te kiezen 20 inchers.

Optisch merk je enkel aangepaste Bi-Xenon lampen met het Porsche Dynamic light System en een uitlaatsysteem dat in vier pijpen uitmondt. Optioneel kan je nog kiezen voor getinte LED lampjes, dat is iets nieuws! Binnenin zien we nieuwe stiksels, een aluminium afwerking van de versnellingspook en vernieuwde leders.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Yvesw 12:50
Portrait de Yvesw

Getinte LED lampjes? Neemt dat niet een beetje het nut weg van de lamp? :p
Ben wel benieuwd hoe dit er uitziet!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités