Land Rover opent fabriek in India

Het mag geen verrassing meer zijn, constructeurs gaan opzoek naar groeilanden en poten daar een fabriek neer. Ook de oerdegelijke en kwalitatieve merken moeten buigen voor de (o.a.) dure export/import kost. Nieuwste in het rijtje, naast BMW, Audi en Mercedes is Land Rover dat een fabriek in India openden. Jaguar Land Rover werd twee jaar geleden overgekocht door Tata, een Indiaas autoconcern. Het is dus eigelijk een beetje thuiskomen.

Dr Ralf Speth, CEO van Jaguar Land Rover, zei dat ze een enorme groei optekenden sinds de opening van hun showroom. Het starten van een productielijn in Pune zorgt er tevens voor dat de Indiërs vijftien procent minder betalen voor hun wagen, omdat de importkost bijvoorbeeld wegvalt. Land Rover zal er enkel de Freelander 2 bouwen, ze doet dat in twee varianten, een TD4 SE Automatic en SD4 HSE Automatic.

Jaguar Land Rover verkocht echter al een tijdje in India. Zo biedt Jaguar de XJ, XF en XK aan. Land Rover biedt de Freelander 2, Discovery 4, Range Rover Sport en Range Rover aan. Alles dus. Momenteel zou er ook gewerkt worden aan een fabriek in Peking, China. Daar zouden Jaguar modellen worden geproduceerd, meer informatie is daar nog niet over bekend.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités