Bentley bevestigt: SUV komt er in 2015

Nu Maserati een dikke SUV in het gamma krijgt, zullen alle heilige huisjes wel gesloopt zijn, zeker? Het mag dan ook niet verbazen dat ze ook bij Bentley aan een SUV denken. Die denkpiste werd bevestigd door het management van Bentley zelf. Een dikke twaalfcilinder zou de wagen gaan aandrijven, het wordt dus geen hoogtepunt op vlak van ecologie. Die twaalfcilinder benzinemotor wordt er eentje in de W12 architectuur van de volgende generatie.

We will be first to use a 12-cylinder petrol engine in a luxury SUV. I like this idea; it makes clear whose car is the boss,” aldus Bentley CEO Wolfgang Dürheimer. Toch wordt de wagen ook voorzien op een V12-motor, omdat moederhuis Volkswagen met de ontwikkeling van een V12 TDI bezig is. En daarmee hebben we alle heilige huisjes inderdaad gehad.

Verwacht de Bentley SUV niet voor 2015 op de markt. Dat zowat alle eigenaars van een Bentley al een SUV bezitten, deert Dürheimer niet. “I am absolutely sure the demand is there. Thousands of premium SUVs have been sold — Cayennes, Range Rovers, Q7s and so on — but nobody has given those owners the chance to upgrade. We will.

Via: Autocar

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités