Fiat brengt Strada Pickup Truck naar Europa

De Strada Pickup is in ons land niet zo gekend, maar wereldwijd worden er 127.800 stuks per jaar van verkocht. Binnen het gamma van Fiat zelf is dit de nummer twee, na de Ducato. De Strada Pickup wordt geproduceerd in Brazilië en zal vanaf volgende week worden geëxporteerd naar Europa. Ze voorzagen de Strada daarvoor van een hogere ophanging, vernieuwd interieur, langere laadbak en vernieuwde bodemplaten. De E-locker (het elektronisch differentieel) wordt standaard op de Strada gemonteerd voor ons. Wie interesse heeft kan kiezen uit drie trims, een Working, Trekking en Adventure variant. Je kan hem met twee of vier zitplaatsen bestellen.

De 4.409 mm lange pickup (voor de Adventure variant) heeft een laadvermogen van 640 kilogram tot 705 kilogram, dat is inclusief de bestuurder. Onder de kap komt de 1.3 Multijet 16v te schuilen met 95 pk en 200 Nm. Het gemiddelde verbruik ligt op 5,3 liter per 100 km en het blok voldoet uiteraard aan de Euro5 normen. In Italië gaat hij over de toonbank voor 12.900 euro excl. belastingen. De variant met dubbele cabine (Crew Cab) kost je 16.000 euro excl. belastingen. Momenteel wordt hij enkel in Italië verkocht, of hij ook in de andere landen zal verkocht worden is nog niet bekend. De Strada was al eens in België te koop tot in 2006, toen ging hij de catalogus in ons land uit.

Derniers articles publiés

Commentaires (4)

Laisser un commentaire
Eddy Vanderkruys 12:49
Portrait de Eddy Vanderkruys

Ik heb mijn fiat strada nieuw gekocht bij de fiat dealer (Buga) in 2009. Volgens mij is de fiat strada heel de tijd te koop geweest, ook na 2006.

Anonieme gebruiker 17:54
Portrait de Anonieme gebruiker

Ik heb de mijne al 5 jaar, super-content van.... Als het nieuwe model naar belgië moest komen, ruil ik hem direct weer in voor de nieuwe met double cab en de "adventure" versie.

Pierre Martin Neirinckx 01:53
Portrait de Pierre Martin Neirinckx

Heel jammer dat deze versie niet verkocht wordt in België. Ik heb een Strada Malibu (bj. 2005) en die heeft al schitterende diensten bewezen. Origineel, krachtig, handig en niet te groot. Ik ben al geruime tijd op zoek naar het nieuwe model (1300 cc turbo diesel 95 PK) met vier zitplaatsen, ook tweedehands.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités