Toyota stelt elektrische RAV4 voor in Amerika

Toyota stelt op de 26ste editie van het International Electric Vehicle Symposium in Los Angeles haar elektrische RAV4 voor. De RAV4 EV werd ontwikkeld in samenwerking met Tesla, bekend van zijn elektrische sportwagens. In mei 2010 sloten beide partijen een overeenkomst om samen groenere wagens te produceren, in november datzelfde jaar kwamen ze met een eerste concept af. Vandaag heeft dat concept zijn productiefase bereikt.

De elektrische SUV krijgt dezelfde aandrijflijn mee als de Tesla's en zou daarmee 160 kilometer kunnen rijden. Onder de kap schuilen lithium-ion batterijen die goed zijn voor 115 kW, alle power wordt wel enkel naar de voorwielen gestuurd, daardoor heeft de "4" in de benaming weinig betekenis. De 1.829 kilogram zware RAV4 EV opladen kost je 6 uur, nog steeds erg lang lijkt ons. De maximum snelheid ligt op 160 km/u, de sprint naar 96 km/u duurt een respectabele 7.0 seconden. 

De wagen zal deze zomer gelanceerd worden in California waar hij voor 49.800 dollar over de toonbank gaat. De bedoeling is dat er de komende drie jaar 2.600 stuks worden gebouwd in de fabrieken in Canada.

Toyota en Tesla hebben ook al een tweede product in de pipeline zitten, een elektrische iQ. Die zou einde dit jaar worden bekendgemaakt. Daar waar de RAV4 EV niet beschikbaar is op Europese bodem zal de elektrische iQ dat wel zijn.

toyota RAV4 EV

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités