Alfa Romeo MiTo SBK special edition voor Parijs

Alfa Romeo levert al zes jaar de safety car voor het Superbike World Championship. Om dat feit eens extra in de verf te zetten brengen ze een SBK (SuperBiKe) special edition uit van de MiTo Quadrifoglio Verde van slechts 200 exemplaren. Onder de kap dezelfde 1.4 MultiAir TBi met 170 pk.

Kopers kunnen kiezen uit twee kleurencombinaties: een zwarte met een rood dak of een witte met een zwart dak. Beiden krijgen ook enkele accenten mee zoals een SBK racing stripe op de achterkant. Rijden doe je op 18" wielen met standaard Brembo remmen en aanpasbare ophanging.

Binnenin niet al te veel aanpassingen: sabelt sportstoelen, alcantara bekleding, een uniek serienummer en het Blue&Me systeem behoren hier tot de standaarduitrusting.

De 1.4 MultiAir produceert 170 pk, genoeg om de kleine MiTo in een 7tal seconden naar 100 te stuwen. Voor hoeveel deze gelimiteerde editie over de toonbank gaat gaan is nog niet bekend. Grijp je naast de gelimiteerde oplage van 200 exemplaren kan je nog steeds de SBK Special Series bestellen op je reguliere MiTo. Als troostprijs krijg je dan 16" velgen, een spoiler en uitlaat van chrome, een herwerkte achterbumper en een SBK logo vanachter. Beschikbaar in zwart, rood, blauw of wit kan je deze SBK Special Series bestellen op alle MiTo's behalve diegenen uitgerust met de 1.4 benzine motor.

Ziet er niet slecht uit moet ik zeggen, zo'n SBK special edition. Voor mij zo'n zwart met rode graag, alsjeblief.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Quin 10:23
Portrait de Quin

Voor mij ook :-).

Jammer dat ze deze personalisaties niet nog verder drijven. Net als de Mini en de DS3 is dit een wagentje die stijl ademt en ook dat publiek aantrekt, volgens mij.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités