Mercedes SLS AMG GT3 “45th Anniversary”

mercedes sls amg GT3 45th anniversary

Je verjaardag vieren betekent cadeaus krijgen of geld uitgeven door een feest te geven. Bij AMG geven ze dit jaar geld uit aan speciale edities ter ere van hun 45-jarig bestaan.

Begin dit jaar stelde ze immers hun SL65 AMG "45th Anniversary" voor, vandaag doen ze hetzelfde trucje over op de SLS AMG GT3. Heel origineel blijken ze niet te zijn, ze gebruiken immers dezelfde matte 'designo magno graphite' lak. Naast het koetswerk krijgen ook de velgen die kleur mee.

Verder vallen de speciale badges/stickers op en wordt er wat meer carbon fibre reinforced plastic gebruikt. Ook binnenin zijn het vooral de logo's die het verschil met de standaard GT3 moeten maken. De rolkooi werd wel even aangepakt, ook die krijgt de matgrijze lak die eerder werd gebruikt voor het koetswerk en velgen.

Helemaal gratis is dit marketingtrucje van Mercedes AMG niet. Wie een van deze vijf exemplaren in zijn garage wil hebben staan zal minstens 446.250 euro op tafel moeten leggen. Voor dat geld weet je wel dat Bernd Schneider, DTM-rijder, het motorblok persoonlijk in de SLS AMG GT3 loodste.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Techno Patat 17:54
Portrait de Techno Patat

En wat kost een 'gewone' GT3? Ik vind het nutteloos, vooral omdat er nog een livery overmoet van het raceteam... Het enige nut dat ik deze auto kan toeschrijven is naast je SLR 722 GT zetten en kiezen welke je meeneemt naar je trackday...

Yvesw 19:41
Portrait de Yvesw

50.000 euro voor een lakkleur waar je toch stickers gaat over plakken? Lijkt imo een idiote keuze van Mercedes. Mensen die gaan racen gaan niet +€50.000 betalen voor een "uniek"/identiek (schrap wat past) model dat ze misschien in de eerste bocht van een race al in de muur gaan planten. Voor 50.000 knoeten kan je toch al eens je wagen terug oplappen...

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités