Crisis verhindert komst nieuwe Ford coupé

Ford Evos Concept

Er is bij Ford geen tijd en geld voor speelgoed. Enkel massaproducten komen nog aan de bak. Voorlopig geen leuke coupé dus.

Sinds de voorstelling van het Ford Evos concept werd er verwacht dat Ford zich zou wagen aan een nieuwe coupé, misschien zelfs een nieuwe Capri. Initieel werd gedacht dat de nieuwe Focus als basis zou dienen, nadien werd er zelfs gesuggereerd dat de nieuwe Mondeo er als tweedeurs zou komen. Maar Ford CEO Alan Mulally ontkent de komst van een nieuwe Ford Coupé.

Volgens de topman is de coupé-markt in Europa te klein en kan Ford zich geen risico's meer veroorloven. Het hoeft weinig uitleg waarom. Ford sloot onlangs nog drie fabrieken in Europa, waaronder die in Genk.

Europa krijgt er wel een leuke Ford bij. De Mustang zal geïmporteerd worden vanuit Amerika. Het is alleen de vraag of downsizend Europa nood heeft aan grote, logge en dorstige Mustangs. De verwachte prijs is met plus 40.000 euro ook geen koopje meer te noemen.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
IvanB 16:38
Portrait de IvanB

Tsss..even een aston martin look alike.
Mustangs aan 40000 euro??????? Ik heb de indruk dat ze absoluut willen de auto banne in europa... Een Ford Mustang GT kostte enkel jaren terug 22.000 dollar, zonder BTW. De dollar stond toen aan 0.8 of zoiets... Vanwaar het basis model dan plotseling veel duurder moet zijn in europa???? En log en verbruik.....500 miles gereden, twee keer getankt, rustig aan natuurlijk, op zijn amerikaans (in de States zijn er wel agenten om te controleren!!!) Verbruik tussen de 7 en 10 liter....voor een 4.4 l V6. De nieuwe 302 (vijf liter v8) verbruikt evenveel. Ik vind de Mustang veel mooier dan al die windtunnel koekendozen gedesigned voor moeder de vrouw met 2.5 kinderen en waarvan de man braaf knikt. We staan toch in de file...kunnen we beter in een mooie wagen in de file staan dan in een die een cx heeft van 0.0000000000001 maar die lelijk is als de nacht ......en met een waardeloze motor. (koppel curve van een 1200 cc met turbo al eens bekeken, om toch maar 120 pk te halen om alle airbags, gps, tv , etc vooruit te branden, en dan maar roeren in de mayonaise om toch maar een beetje vooruit te gaan....

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités