Ook CLS 63 AMG krijgt 4MATIC en S-uitvoering

Officieel: Mercedes CLS 63 AMG (s)

Na de E63 AMG krijgt nu ook de CLS vierwielaandrijving ter beschikking. Daarnaast wordt ook hier een S-badge voorzien, goed voor 27 extra paarden.

De CLS en zijn Shooting Brake-variant krijgen binnenkort ook 4MATIC ter beschikking. De extra kilo's worden weggewerkt door het extra vermogen. De standaard AMG krijgt 557 pk en 720 Nm ter beschikking van de V8, de S-variant krijgt er 585 pk en 800 Nm. Daarmee sprint hij naar 100 km/u in, hou u vast aan de takken van de bomen: 3,6 seconden. Daarbij wordt 33 procent van het vermogen overgebracht naar de voorwielen en 67 procent naar achteren. Op die manier hoopt Mercedes de beleving van AMG niet te ontnemen, maar de bestuurder wel de voordelen van de 4MATIC te bieden inzake grip.

En net zoals alle sportwagens moet je ook niet op een mussendorst rekenen. Officiële cijfers hebben het over 9,9 liter tot 10,6 liter per 100 km/u. Het optische verschil tussen de standaard en s-variant, naast de lelijke en veel te lange badge, zijn de rode remklauwen en S-details in het interieur.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Techno Patat 13:37
Portrait de Techno Patat

Reken maar dt met dit weer je sneller bent, en met een klein beetje onkunde van de ferrari rijden ben je ook sneller!

En ook hier: het lijkt wel alsof amg zich klaarmaakt voor mij :P! Ik ben grote fan van awd en van amg! En tot voor kort gingen die 2 niet samen :p! Nu maar hopen dat het weggedrag prima zit!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités