AMG wil geen hybride en wil Mini-SLS AMG

AMG wil geen hybride en wil Mini-SLS AMG

In een kort gesprek met AMG-topman Tobias Moers kon de Australische media wat porren naar een opvolger van de SLS. Daaruit bleek duidelijk dat er nieuwe SLS aankomt, misschien zelfs samen met een mini-SLS. Of daar hybridetechnologie in zal zitten? Daar zijn ze duidelijk in: neen.

We hadden het er binnen de Autofans-redactie een tijdje geleden over. Het lijkt er op dat sommige constructeurs zich afzetten van de hybridemeuk en zich gaan focussen op lichtere wagens. Lichtere constructies, aerodynamischere modellen enzovoort. Denk bijvoorbeeld aan het dieet van de Range Rover die plots 400 kilogram verloor. Mercedes AMG wil hetzelfde pad bewandelen. Geen hybride onder de kap, wel lichtere constructies en zuinigere verbrandingsmotoren.

In het interview bevestigde Tobias Moers dat er een opvolger in de maak is voor de SLS AMG. Niet meer dan logisch, want voor een eenmalige supercar was de SLS AMG te populair. Op de vraag of er een kleinere SLS zal komen, om het segment daar net onder in te vullen, was hij matig positief. Mercedes AMG bevestigde eerder al eens die denkpiste. Onder de kap zou een V6 schuilen, al zal er wel voldoende verschil moeten zijn met de topvariant van de SLK, bedenken we ons.

Een supercar à la LaFerrari, McLaren P1 enzovoort komt er niet. Daar heeft Mercedes AMG volgens de topman niets te zoeken.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités