Land Rover bouwt testcentrum in Dubai

Land Rover bouwt testcentrum in Dubai

Waar anders dan in het midden van de woestijn kan je beter auto's testen op hun kunnen? Land Rover volgt die denkpiste en bouwt een testcentrum in Dubai. Dat de klanten tegenwoordig ook uit het Midden-Oosten komen heeft er ook wat mee te maken.

Land Rover test al 12 jaar in Dubai maar vervangt de kleine unit nu door een vier keer zo groot complex. Een testcentrum met een oppervlakte van zowat 1.000 vierkante meter wordt neergepoot in Al Barsha, niet ver van het strand maar nog dichter bij de woestijn waar de temperaturen oplopen tot 50° Celsius. Daar zal nog steeds onderzoek verricht worden naar het gedrag van de wagens bij extreem hete weersomstandigheden en even extreme vochtigheidsgraden. Behalve deze zaken zullen binnenkort ook aandrijflijnen, chassis, ventilatie en verwarming getest worden. De zanderige omgeving is ook ideaal om de wagens te beproeven op hun terreincapaciteiten.

Jaguar Land Rover heeft vijf testcentra: aan de Nürburgring in Duitsland; in het koude Arjeplog te Zweden, Phoenix and International Falls in de USA en Dubai,UAE, dewelke nu uitgebreid wordt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités