Lexus plant tweeliterblok met turbo

Lexus plant tweeliterblok met turbo

Volgens het Amerikaans patentbureau zal Lexus eind 2014 of begin 2015 een 2.0 turbo aanbieden.

Een motor met vier cilinders, twee liter longinhoud en een turbo, het is het recept dat premium merken als Audi en BMW al jarenlang gebruiken. Vreemd genoeg waagde Toyota zich nooit eerder aan die stap voor haar luxueuzere merk Lexus. Volgend jaar lijkt daar verandering in te komen.

De nieuwe 2.0 turbo zal voor het eerst beschikbaar zijn in de nieuwe Lexus crossover NX. Initieel in de NX200t en later allicht ook in andere Lexus modellen. We vermoeden dat de 2.5 liter V6 er dan uitgaat ten voordele van een zuinigere en even krachtige 2.0 turbo. Later zou die ook kunnen dienen in Toyota modellen zoals de RAV4.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Joe 17:44
Portrait de Joe

@ Rob
Op korte termijn heb je gelijk, maar dieselwagens verkopen alleen goed in West-Europa en stellen qua verkoopsvolume voor de Japanners wereldwijd te weinig voor. Als je bovendien weet dat een dikke Lexus SUV van 300 pk 20 keer minder NOx per km uitstoot dan een Smart diesel van 54 pk en al helemaal geen kankerverwekkende roetdeeltjes, dan is de keuze van de Japanners voor benzine hybride wel te begrijpen... Binnenkort staan diesel- en benzineprijs aan de pomp gelijk en mogen diesels wegens smog de steden niet meer binnen... ;-)

Feyaerts jean 16:33
Portrait de Feyaerts jean

Hopelijk komt die benzineversie wel naar Belgie .Want lexus wilt hier alleen maar hybrides invoeren en dat zegt mij niets

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités