Live op de IAA 2013: BMW X5

Live op de IAA 2013: BMW X5

BMW heeft een drukbevolkte stand op de IAA. De Duitsers tonen in hun thuisland namelijk een pak nieuwigheden. Eentje daarvan is deze X5 van wat intussen de derde generatie is.

Het is er de tijd voor om de luxepaarden en Chelsea Tractors te vernieuwen. Behalve bij BMW zien we ook bij andere merken de vernieuwingsdrang in de hogere regionen van het gamma. BMW pakt alvast uit met de - relatief - lage verbruikscijfers van de X5. Die worden bekomen door de aerodynamica in gedachten te houden bij het ontwerp van de wagen. Aero Blades, Air Curtains, Air Breathers, je zou gaan denken dat ook de veelvuldig aanwezige airbags iets met het verbruik te maken hebben.

viercilinder

BMW bouwt de X5 sDrive 25d binnenkort, een 218 pk sterke diesel die voor vier cilinders kiest. Dat is voor het eerst in de X5, want voorheen wilde men enkel zescilinder diesels inbouwen. de 25d-variant koppelt het vermogen aan een uitstoot van 149 g/km. Krachtiger varianten zijn er ook, met de xDrive50i (450 pk), de xDrive30d (258 pk) en de xDrive M50d (381 pk). De xDrive50i gaat overigens voor 80.750 euro buiten bij de dealers.

Uitgebreide info vind je natuurlijk terug in het "Officieel"-artikel. Nieuws over de X5 eDrive vind je terug in een apart artikeltje over de IAA.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités