Hybride rijden met Mitsubishi Outlander PHEV doe je vanaf 50.590 euro

2014-mitsubishi-outlander-phev-

Zou jij twee rijdende basis-Outlanders willen inwisselen voor deze Outlander PHEV? Dat zou kunnen, want de basisprijs van de hybride bedraagt bijna het dubbele van de andere twee.

Waarmee we niet willen zeggen dat de Outlander PHEV exuberant duur is, wel is het alvast geen spek voor ieders bek. Een autonomie van 824 km, een verbruik van slechts 1,9 l/100 km en een CO2-uitstoot van 44 g/km zorgen er dan weer wel voor dat je de wagen wil overwegen. Toch is er ook een keerzijde, want de 2.0 benzinemotor beschikt slechts over 121 pk, een vermogen dat constructeurs tegenwoordig uit een éénlitertje krijgen. Gelukkig krijgt hij twee elektromotoren die beiden 61 kW voortbrengen. De acceleratie van 0 naar 100 km/u neemt 11 seconden in beslag. In elektrische modus bedraagt de topsnelheid 125 km/u, bij de verbrandingsmotor wordt de snelheid elektronisch op 170 km/u begrensd. Volledig opladen doe je in vijf uur, snel laden kan in 30 minuten.

2014-mitsubishi-outlander-phev

Vierwielaandrijving is er nog steeds en Mitsubishi pocht met een trekvermogen van 1.500 kilogram. We geven ook even mee dat je de Outlander PHEV als lichte bedrijfsvoertuig kan inschrijven, dat scheelt weer wat op de belastingen.

2014-mitsubishi-outlander-phev

Derniers articles publiés

Commentaires (4)

Laisser un commentaire
Albèrt 01:17
Portrait de Albèrt

Ja zeker zou ik de 2 basis Outlanders inruilen voor 1 PHEV. Voor mij nooit geen ontploffingsmotor meer.

Glenn 08:13
Portrait de Glenn

Dan moet je deze ook niet kopen aangezien er nog een benzine motor inzit. Die dan ook nog rechtstreeks de wielen aandrijft. Ongehoord :p

Tomoo 15:46
Portrait de Tomoo

De 121 pk opmerking in de tekst is niet relevant, aangezien de motor alleen stroom/spanning levert voor de accu's en er is geen rechtstreekse aandrijving van de voorwielen door de motor.
De auto heeft 2 elektromotoren om de wielen/assen aan te drijven.

Glenn 16:23
Portrait de Glenn

Volgens Mitsubishi zelf kan de benzine motor wel rechtstreeks de wielen aandrijven (parallel hybrid mode).

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités