AMG verkocht recordaantal wagens in 2013

AMG verkoopt recordaantal wagens in 2013

Mercedes heeft er met AMG een topjaar opzitten. In 2013 verkochten ze niet minder dan 32.000 wagens, een absoluut record.

In 1967 waren ze nog met twee werknemers, vandaag is de AMG divisie wereldberoemd en stelt ze 1,200 mensen te werk. En die werknemers hebben vorig jaar een recordaantal wagens gemaakt en verkocht, 32,000 stuks om exact te zijn, het grootste aantal in de geschiedenis van AMG.

De Duitse supercarproducent zegt dat het succes gebaseerd is op verschillende factoren. Een daarvan is de razendpopulaire vierwielaandrijving. Wist je bijvoorbeeld dat 90 procent van de klanten die een E63 AMG bestellen kiest voor vierwielaandrijving? Andere factoren voor het succes zijn uiteraard de introductie van de A45 AMG en CLA45 AMG, waardoor een AMG plots voor een heel pak mensen bereikbaar wordt.

AMG groeide in 2013 met 20 procent. De twee sterkhouders binnen Europa blijven Duitsland en de UK die respectievelijk 10 en 40 procent meer AMG's kochten. In China groeide AMG met 25 procent, en dat terwijl de A45 AMG, CLA45 AMG en zelfs de nieuwe S63 AMG daar nog niet beschikbaar zijn.

Mercedes AMG voegt er in het persbericht aan toe dat ze binnenkort met een gloednieuwe wagen zal komen in een nieuw segment en volledig zelf ontwikkeld. Momenteel denken we aan een concurrent voor de Porsche 911,

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités