BMW Concept X5 eDrive krijgt laatste update voor productie

BMW-X5-eDrive-Concept-2014

BMW update zijn X5 eDrive concept - het is eens iets anders - die vorig jaar nog in Frankfurt stond. Daarmee zal hij waarschijnlijk voor het laatst als concept te bezichtigen zijn voor hij in productie gaat.

Hij ziet er eigenlijk identiek uit als de concept in Frankfurt, maar zorg dat BMW dat niet hoort. Opvallendste wijzigingen? Blauwe accenten overal. Want net zoals bij de i-modellen, is blauw dé ecokleur van BMW. Zelfs de neusgaten blijven niet gespaard. München trekt die lijn verder binnenin waar blauwe stiksels, blauw sierlicht en een gestikt eDrive-logo in de hoofdsteunen je laten weten dat je met de groenste SUV van BMW onderweg bent.

BMW-X5-eDrive-Concept-2014

+300 pk

Onder de kap weten we nu waarschijnlijk de productieprestaties, die waren tot voordien nooit echt vrijgegeven omdat ze de wagen begin dit jaar nog aan het testen waren in Miramas, Frankrijk. Benzinemotor van dienst is de viercilinder die we ook al kennen vanuit - pakweg - de 328i. Goed voor 240 pk en 350 Nm. Daarbij komt dan ook nog een 70 kW sterke elektromotor die omgerekend zo'n 95 pk weet op te wekken.

BMW-X5-eDrive-Concept-2014

Door deze opstelling zou de groene - of moeten we 'blauwe' zeggen? - X5 amper 3,8 liter gaan verbruiken. Zonder daarbij een slome rakker te zijn. Een sprintje naar de honderd werkt hij af onder de zeven seconden en de CO2-emisie ligt op 90 g/km.

BMW-X5-eDrive-Concept-2014

Centerpiece van de X5 eDrive Concept is echter de doorzichtige plaat in de koffer waardoor je het batterijenpakket kan begluren. Debuut voor deze 'opgewaardeerde' concept vindt plaats op het autosalon van New York.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités