Lezersbijdrage: Spirit of AMG – Emotion Tour [DEEL 3]

Zoals het een echte Autofan beaamt gaat - vaste bezoeker - Carlos geregeld op autogerelateerde vakanties. Zijn laatste in rij is de deelname aan de Spirit of AMG tour. Deel 1 & 2 kon je al eerder lezen, nu is het tijd voor de afsluiter.

Om de voormiddag af te sluiten reden we naar Kasteel Hotel Friedrichsruhe voor een gezamenlijk lunch. Uiteraard was alles mooi uitgewerkt en was het, om in eigen woorden te zeggen, TOP eten wat we voorgeschoteld kregen. Van een Asperge Schuimsoepje tot runderwangen en witte chocolade-ijs. Maar goed, we zijn hier om te rijden.

240km/u

Na de heerlijke lunch was er nog de weg terug naar Affalterbach. En wie deel één en twee aandachtig heeft gevolgd weet dat er nog maar één kandidaat overblijft in het gezelschap: de SLS GT AMG Final Edition. Zoals de naam al zegt is dit een uitzwaaimodel van de SLS. Het verschil met de gewone SLS GT is dat op de Final Edition reeks onderdelen in carbon of carbon look zijn. Ook had de onze een Black Serie-vleugel achteraan. Het geluid dat je hoort is helemaal om van te smelten. Kan ook niet anders als je met een 6.2 blok van 591pk en 650Nm zit.

Met dit geweld was het richting autobahn rijden om hem daar volledig op de staart te kunnen trappen. Spijtig genoeg hebben zowel David als ik niet met dit monster tot de gelimiteerde 240 km/u kunnen gaan omdat we net stopte voor de autobahn om te wisselen tijdens David zijn rit. Bij mij stopten we net voor de afslag af de autobahn. Waar we wel plezier van hebben gehad zijn de andere vier wagens en dat ging ook steeds steenhard vooruit.

Dat we niet met de SLS voluit konden gaan was ergens spijtig. Maar we hebben die 3.7s kunnen voelen bij anders wagens op de autobahn: de E 63 en de SL 63 (4.0s). De 3.7s met de SLS op de secundaire wegen geeft nog steeds een grotere kick dan op een lange brede baan al het geweld los te laten. Waarom de 240km/u? Er zaten namelijk nog winterbanden onder de wagens en hierdoor was het gelimiteerd rijden. De SLK 55 was nog niet iets te oud of ze waren het vergeten. Daar was de 250km/u wel bereikbaar.

Aankomst

Ook aan mooie verhalen komt een einde. De dag hebben we mooi kunnen afsluiten door eens goed op het gas te duwen terwijl we stonden te wachten om af te draaien richting de fabriek. Er werd ons gevraagd dit niet te doen omdat het al imposant genoeg is als een groep van 5 tot 10 AMG’s voorbij rijden. Maar hey, we blijven Autofans en we blijven die V8-brul graag horen. Eens terug aangekomen in de private lounge werd ons gevraagd om een evaluatie formulier in te vullen. Voor ons beiden was alles prima. Het laatste was nog even snel een hapje en een drankje meepikken. Goodiebag in ontvangt nemen en de mensen bedanken voor de wonderlijk mooie dag.

Besluit

We hebben lang moeten wachten, ik heb heel wat over en weer gemaild maar het was al die tijd en moeite meer dan waard. Voor dit alles betaal je 390 euro. Het enige wat je zelf moet regelen is vervoer. Wij hebben er gelijk een klein uitstap van gemaakt door zondag al op te rijden en dinsdag pas huiswaarts te keren. We sliepen in een hotel op nog geen tien minuten rijden van Affalterbach en was in totaal nog eens 137 euro voor twee nachten met ontbijt voor twee personen. De laatste kost was tweemaal uitkijken naar een avondmaal.

Je kan zeggen dat het veel geld is, maar wat je er voor terugkrijgt is een ervaring waar je in een normaal leven maar van kan dromen. Wij zouden het zo terug opnieuw doen en misschien dat die kans er volgend jaar al terug inzit.

Wist-je-dat:

• Er eigenaars zijn die met een SLK 55 AMG een gemiddeld verbruik kunnen halen van minder dan 7L/100km?
• De S 65 Coupé er wel degelijk komt?
• De S65 Coupé de zelfde motor krijgt als in de S 65 Sedan en de G 65?
• Onze leading driver Marcel heet?
• De woning van de stichter van AMG nog steeds naast het fabriek staat?
• Er ook Pagani Huyara’s rond rijden in Affalterbach?
• Dat de modellen rechtstreeks van bij Mercedes komen en de klant nog een zee aan eigen persoonlijke touches kan toevoegen?
• Je met een gewoon Mercedes model ook kan langsgaan bij AMG voor een optische tuning? Zolang het model maar bestaat in AMG, kan alles.
• Er een vaste klant is bij AMG die gevraagd heeft om zijn SLS Black Series (in- en exterieur) naar het SLS Electric drive model te laten zetten (het fluo geel model).
• Het totale vermogen waar me mee reden +- 2500pk was?
• De SLS GT AMG Final Edition waar we mee reden nog geen 2 weken oud was?
• Dat deze SLS GT AMG Final Edition nr.1-350 was?

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Carlos 22:59
Portrait de Carlos

Ja, via de flippers achter het stuur kan je perfect overnemen.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités