Rezvani maakt een Beast van de Ariel Atom

Rezvani-Beast-Ariel-Atom

Je kan de Ariel Atom moeilijk een volwaardige auto noemen. Alhoewel het een heerlijk trackspeeltje is, krijg je buiten vier wielen, een motor en een lichtgewicht chassis niet veel. De Amerikaanse coachbuilder Rezvani past daar nu een mouw aan.

Het bedrijfje uit Californië noemt hun creatie BEAST. Gelukkig ziet de verpakking er iets volwassener uit dan de naam. Rondom de botten van de Atom wordt het vel van een sportwagen getrokken. Een futuristisch vel, want de carrosserie zou zo blij Lamborghini van de band kunnen rollen. Koelsleuven zijn er in overvloed en de achterkant herbergt hooggeplaatste uitlaten. En o ja, de wagen krijgt een afneembaar raampje.

Rezvani-Beast-Arial-Atom

Lichtgewicht

Alhoewel de Amerikanen de Atom omhullen met een carrosserie, blijft het gewicht heerlijk laag liggen dankzij het gebruik van carbon. Afhankelijk van de motor weegt de BEAST 704 of 667 kilogram. Qua motoren biedt Rezvani twee types aan die geprepareerd zijn door DDM Works. De eerste (en de zwaarste) is een 500 pk sterke 2.4 viercilinder met turbo. De andere keuze is een kleinere 2.0 viercilinder met 315 pk. Beide motoren sturen hun kracht naar de achterwielen via een handbak met zes verzetten.

Bloedsnel

De combinatie van het lage gewicht en overvloed aan kracht zorgt er dan ook voor dat de prestaties navenhand zijn. Het 500 pk model doet een sprintje naar de honderd in 2,7 seconden (even snel als de vergelijkbare Ariel Atom). De minder potente rekel met zijn 315 pk doet het in 2,9 seconden. Nogmaals een mooi voorbeeld dat het niet altijd de kracht maar wel de grip is die zorgt voor snelle tijden.

Rezvani-Beast-Arial-Atom

De 315 pk sterke variant kost zo'n 82.000 euro. Voor het beest met 500 pk betaal je 97.000 euro. Best wel een koopje voor dit uniek speelgoed. Eigenaars van een Arial Atom kunnen hun wagen ook binnenbrengen en laten aanpassen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités