Officieel: BMW M5 '30 Jahre M5'

BMW-M5-30Jahre

Wij vierden het dertigjarig bestaan van de M5 met een heerlijke infografiek, BMW doet het met een speciale editie. de '30 Jahre M5'-editie krijgt een hoop leuke opties en 600 pk.

Het dertigjarige bestaan van je übersedan laat je niet zomaar voorbijgaan. De jongens uit München vieren het dan ook op een gepaste wijze. De verjaardags-M5 krijgt een gekietelde V8 met 600 pk en 700 Nm. In vergelijking is dat 40 pk en 20 Nm meer dan de 'standaard' M5. Een sprintje naar de honderd werkt hij daardoor af in 3,9 seconden. Dat las je goed, de 1.8 ton wegend sedan sprint onder de 4 seconden naar de honderd.

BMW-M5-30Jahre

30 Jahre

De speciale editie is gebaseerd op een M5 met Competition Package. Daardoor ligt de wagen sowieso al 10 mm dichter bij moeder aarde en geniet hij van aangepaste veren. Uiterlijk herken je het verjaardagscadeau aan de exclusieve 20-duims velgen, '30 Jahre'-badges rondom en een resem aan BMW Individual-goodies. De oplage is beperkt tot 300 stuks. België krijgt - bijna symbolisch - 3 exemplaren. Kostprijs is niet bekend. In Nederland ben je alleszins 156.000 euro kwijt, dus reken voor België maar op enkele duizenden euro's minder.

BMW-M5-30Jahre

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités