Mercedes S-klasse coupé vanaf 130.922 euro. Wie verzint concurrentie?

mercedes-s-klasse-coupe_10

Als je de 130.922 euro die je van de bank mag gaan lenen liever aan een auto spendeert dan aan een huisje, hebben wij een fijne tip voor je. Een Mercedes S 500 4Matic Coupé kost precies zoveel. Wil je een S 63 AMG dan moet je iets meer op tafel leggen.

In dit segment is dat echter geen probleem, modellen die een prijskaartje met maar vijf cijfers hebben zijn bijzonder schaars. Toch is het zoeken naar concurrentie voor deze S-klasse Coupé. Want de even luxueuze berlines die we wél vinden, beschikken allemaal over vier deuren. Zoeken we naar modellen met twee deuren dan komen we een trapje lager bij de BMW 6-reeks terecht, of moeten we wat hoger reiken naar de Bentley Continentals en Rolls Royces van deze wereld.

Twee motorkeuzes

Toch betaal je een S 63 AMG 176.176 euro, de prijzenzetters bij Mercedes hebben gevoel voor humor. Voor dat geld krijg je een luxueuze coupé met maar liefst 585 pk in de plaats. Vierwielaandrijving en een automaat zitten standaard op de nieuwe S Coupé, net als de V8 motorisatie. Voorlopig zijn de S 63 AMG en de S 500 de enige mogelijke aankoopopties, al zouden er naderhand andere motoren kunnen bijkomen.

mercedes-benz-s63-amg-coupe

Opties zijn er in de vorm van het AMG Line pakket voor de S 500 (6.727 euro) en de AMG Performance Studio opties (met onder andere keramische composietremschijven, een verhoogde snelheidsbegrenzer en een AMG rijtraining).

mercedes-s-klasse-coupe

De hele lijst opties hier opsommen zou je echter nog een paar uur zoet houden, daarvoor verwijzen we je graag door naar de configurator die intussen ook online staat. Laat ons vooral weten welke versie jij zou kiezen.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Dashaus 18:47
Portrait de Dashaus

Maserati Granturismo als alternatief?
Wat mij betreft staat deze ster op gelijke hoogte met de Conti.

Techno Patat 19:18
Portrait de Techno Patat

Granturismo is veel kleiner...

De Conti is inderdaad waardig alternatief, de Wraith misschien ook wel als je wacht op een S600 coupé?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités