Skoda bouwt 1.0 MPI-driecilinder voor de VAG-groep

skoda-1.0-mpi-driecilinder

Het Tsjechische Skoda - dochteronderneming van Volkswagen - is begonnen met de bouw van een nieuwe driecilinder. Deze nieuwe 1.0 MPI zal zijn weg vinden in een resem aan compacte wagens van Skoda, Seat en Volkswagen.

De VW-groep maakt al langer gebruikt van de EA211-motoren. Met een range van drie- en viercilinders die gaan van 1.0 tot 1.6 liter. Daar komt nu deze nieuwe driecilinder bij, een 1.0 MPI (waarbij MPI staat voor Multi Point Injection) die vooral gemaakt is voor stadsgebruik. Zo is de motor volgens de bouwers bij Skoda zelfs onderin zeer krachtig. Pk-gewijs zullen er twee varianten op de markt verschijnen, een 60 pk en een 75 pk sterke versie.

Sinds 2001

Skoda is geen onbekende in het bouwen van motoren voor VAG. Sinds 2001 bouwt het merk de 1.2 THP naast TSI en MPI motoren. Begin vorige maand maakt het merk zelfs zijn drie miljoenste 1.2 THP. Wanneer we de nieuwe driecilinder kunnen verwachten in een productiewagen is niet bekend. Al lijkt het niet onlogisch dat-ie zijn debuut maakt in de nieuwe Fabia die waarschijnlijk later dit jaar wordt voorgesteld.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités