Heeft de nieuwe Mustang wat teveel hamburgers gegeten?

fordmustang-gewicht

Er is al veel geschreven over de nieuwe Pony uit Fordland. Over het gewicht blijft het merk met de blauwe ovaal echter geheimzinnig. Misschien wel met reden.

Er doen al langer geruchten over de gewichtstoename van de nieuwe generatie Ford Mustang. De jongens bij Steeda Autosports - een erkende tuner voor Ford - zeggen nu dat de Mustang zo'n 200 à 300 extra pounds meezeult. Dat is omgerekend zo'n 90 tot 130 kilogram. Doen we de optelsom met de vorige generatie, dan zien we een Mustang van ongeveer 1,5 ton.

Viercilinder/ V8

Al hoeft het daarom nog niet problematisch te zijn. Onder de kap heb je namelijk de keuze uit een 2.3 viercilinder EcoBoost met 330 pk/ 407 Nm of - 'Murica' - een 5.0 V8 met 426 pk/ 529 Nm. Of het extra gewicht zijn effect zal hebben op het rijgedrag? Moeilijk te zeggen. De nieuwe Mustang krijgt namelijk eindelijk moderne ophangingstechnologie mee - lees: onafhankelijke ophanging achteraan - waardoor het ding überhaupt rond een hoek valt te sturen. Nu is het wachten op antwoord van Ford.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Yvesw 10:34
Portrait de Yvesw

Kom op Rob, er bestaan toch geen betere open goals dan te spotten met het stuurgedrag van een Amerikaan :-p

En de Boss 302 is uiteraard sneller dan vorige generatie M3. De vraag is echter of dat komt door een beter stuurgedrag in de bochten, of door de extra 24 pk en - meer extreem - 115 Nm aan koppel tegenover de M3 :-)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités