Sergio Marchionne koos Alfa Romeo boven Lancia [Video]

alfavslancia

We wisten het natuurlijk al langer, maar nu krijgen we uitsluitsel. Om de toekomst van Alfa Romeo te verzekeren, moest Lancia een stapje opzij zetten. Dat vertelde big boss Sergio Marchionne tijdens het Festival Economia Trento.

Daar zit je dan als eigenaar van - ademt diep in -Ferrari, Maserati, Fiat, Jeep, Lancia en Alfa Romeo. Het merendeel van je merken draait sterke cijfers, behalve die laatste twee. Want hoewel Marchionne er vanuit ging dat Lancia in 2014 300.000 stuks ging verkopen strandden ze vorig jaar op maar 75.000 exemplaren. Niet moeilijk, als je amper iets hebt aan te bieden.

Alfa gaat voor

Bij Alfa Romeo is het ook geen rozengeur en maneschijn, toch heeft Marchionne de kaart getrokken van het merk uit Milaan. Een toeschouwer tijdens het event vroeg op de man af waarom Lancia geen voertuigen meer levert voor staatshoofden. De CEO reageerde daarop eerlijk dat voor hem Lancia dood is buiten Italië. Dat voor hem Alfa de betere kandidaat was om in te investeren naar de toekomst toe.

O ja, de staatshoofden van Italië, die hoeven trouwens niets te vrezen. Hoewel ze geen Lancia meer ter beschikken krijgen is de vervanging in de vorm van een Maserati zeker geen stap naar beneden.

Zet je Italiaans vertalingshoedje al maar op:

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités