Officieel: BMW X6 (2014)

bmw-x6-officieel0027

Gisteren konden we de eerste gelekte beelden aanschouwen, vandaag haalt BMW helemaal het doek van hun tweede generatie X6. De SAC (Sports Activity Coupé) is weer helemaal bij de tijd.

Met de pas gelanceerde X4 en nieuwe X5 kon het niet lang duren voor ook de X6 een opfrisbeurt kreeg. De 2de generatie van deze haat/liefde wagen deelt dan ook het design van de twee eerdergenoemde BMW's.

Slanker

Koplampen die tot in de nieren doorlopen en een nieuw bumperdesign moeten de voorkant een sterker gezicht geven. Ook de Air Curtains langszij konden niet ontbreken, die zorgen voor een beter luchtstroom en een lagere weerstandscoëfficiënt. Ook opvallend is de uitgesneden lijn op de flank aan de achterwielen. Achteraan maken dan weer nieuwe lichten hun opwachting.

BMW-X6-2014

Het interieur kan je dan weer vergelijken met dat uit de X5. De kofferruimte ging er ook op vooruit, naar 1.525 liter om exact te zijn. Daarnaast is-ie volgens BMW ruimer, sterker en zuiniger. Daarvoor moeten initieel de xDrive50i (450 pk), xDrive30d (258 pk) en M50d (381 pk) zorgen. Volgend jaar komt daar dan nog de xDrive35i (306 pk) en xDrive40d (313 pk) bij.

Porsche-Centre-Antwerpen

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités