Geen S,E,X voor Tesla dankzij Ford

31171

De kleine sedan van Tesla zal niet door het leven gaan als Model E, maar wel als Model III. Daardoor zal het elektrische merk geen Model S, Model E en Model X in de line-up hebben staan.

Het was oprichter en CEO van Tesla, Elon Musk, zelf die het verhaal had te vertellen:

'We hebben de Model S en binnenkort komt de Model X uit. Toen vroeg een vriend aan me hoe we onze derde wagen gingen noemen. Nu we de S en de X hebben leek een E niet eens zo onlogisch.'

Ford stak er echter een stokje voor door de naam op te eigenen (meer daarover lees je hier). Hoewel Ford en Tesla beiden een patent hadden ingediend voor de naam, heeft Tesla geen zin meer in een namenoorlog.

'We hadden de naam Model E een tijdlang, maar toen klaagde Ford ons aan voor die naam. Het merk probeerde ons SEX te ontnemen!', aldus Musk. 'Het nieuwe model zal dan maar Model 3 heetten en de naam zal met drie streepjes worden geschreven zodat we nog steeds S III X hebben.' Op z'n minst een aimabele man die Musk.

Rivaal voor A4, 3 Reeks en C-Klasse

De Model III/ Model 3 zal ergens in 2016 het levenslicht zien en moet een elektrisch antwoord bieden op de huidige keuzes in het D-Segment. Als grootste concurrenten kan je dan ook de BMW 3 Reeks, Audi A4, Mercedes C-Klasse en de opkomende Jaguar XE rekenen. Daarbij blijft Tesla erop hameren dat de wagen voor ongeveer dezelfde prijs de deur zal uitgaan als de vergelijkbare concurrentie. We kijken er alvast naar uit dat het merk de daad bij het woord kan voegen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités