Reportage: International Mini Meeting 2014

International-Mini-Meeting-IMM-2014-Kent-pictures

Voor echte Minifanaten is het een jaarlijkse hoogtepunt, de International Mini Meeting. Met de 55ste verjaardag van het icoon kregen wij de kans om een bezoekje te brengen aan de show. En wie zijn wij om onszelf dat mini-pleziertje niet te gunnen...

De International Mini Meeting - kortweg IMM - is een jaarlijks festijn voor eigenaars van MINI's. Het concept is steeds gelijkaardig; mensen van over heel de wereld die samenkomen om te kijken, vieren en kwijlen op de guitige rekels. De editie van dit jaar vond plaats in het Verenigd Koninkrijk. Met rede, want exact 55 jaar geleden rolde de eerste MINI van de band.

Miljoenen fans met een passie

Rondom de festivalweide in Kent was het dan ook een overvloed aan MINI's op de baan. Zelfs hartje Londen bleef niet gespaard, al kon het op veel begrip rekenen van de inwoners. Volgens de organisatoren is dat dan ook de kracht van het merk. 'De sterkste motor van MINI zit niet onder de kap, maar de drijvende kracht zijn de miljoenen fans die dezelfde passie delen.' Een uitspraak die we kunnen bevestigen, want op de festivalweide kwamen we aan de praat met een MINI-eigenaar uit Nieuw-Zeeland. Een man die met liefde twee dagen in het vliegtuig heeft gezeten om naar al het lekkers te kijken op de weide.

International-Mini-Meeting-IMM-2014-Kent-pictures

Van klein tot groot

En dat lekkers is er ook, van originele exemplaren die met trots hun leeftijd tonen tot modellen die harder blinken dan toen ze uit de fabriek rolden. Mag het iets extremer? Daar zorgt de MINI Moke en heerlijke MINI Marcos wel voor. Van eigen makelij merkten we een MINI-monstertruck op en ééntje met een Yamaha R1-motor achterin. Al was überhaupt geen enkele MINI op de festivalweide dezelfde. En dat is sterk als je weet dat het aantal aanwezige exemplaren in de duizenden liep.

International-Mini-Meeting-IMM-2014-Kent-pictures

Ben je bezeten door MINI's oud, nieuw of gek, dan moet dit evenement op jouw bucket list staan. Volgend jaar gaat het alvast door in Litouwen, om de hoek toch?

Omdat plaatjes meer zeggen hebben we een heerlijke fotogalerij met een dertigtal foto's op onze Facebookpage staan. Neem zeker een kijkje.

Met dank aan MINI voor de uitnodiging.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités