Kiezen maar: Smart Forfour of Renault Twingo

renault-twingo-vs-smart-forfour-intro

Nu ze bij smart de officiële prijs voor de Forfour hebben losgelaten op onze kleine zondagse oogjes is het tijd om te gaan vergelijken met de Twingo. Beide wagens zijn namelijke gezamenlijk ontwikkeld en delen het gros van de onderdelen. Met een instapprijs van 9.650 euro voor de Twingo ziet het er slecht uit voor de Forfour met een prijskaartje van 12.100 euro.

2.450 euro, zoveel bedraagt het verschil tussen de nieuwe Twingo en nieuwe Forfour. Gek, want beide wagens zijn onderhuids - bijna - identiek en delen meer onderdelen dan de gemiddelde communistische groepering. Misschien zit het hem wel in het verschil van opties. Al is dat momenteel koffiedik kijken omdat er van beide wagens nog maar weinig - configuratorische - info beschikbaar is.

Met stalen velgen

Sommige tuners betalen er extra voor om ermee in de winter rond te bollen. Op de Forfour instapper krijg je ze gratis, 15-duims stalen velgen. Wat er onder de instap-Twingo zal kleven weten we nog niet, al gokken we op een sensibele setje wieldoppen. Op het vlak van veiligheidssystemen loopt het dan weer gelijkaardig op. ESP, ABS, vertrekhulp op hellingen en bandendrukcontrolesysteem zijn bij beiden standaard. Verder beschikken beide kleintjes over een Isofix-bevestiging, cruisecontrol en een boordcomputer.

Zowel bij smart als bij Renault laat je dan weer geld achter voor een navigatiesysteem. Motorisch doen ze het dan weer standaard met een 70 pk sterke driecilinder. Al schroeven ze er bij Renault optioneel nog een turbo op zodat je de beschikking hebt over 90 pk. Die keuze heb je bij Smart - nog - niet.

Verder vergelijken is moeilijk omdat Renault nog niet alle info heeft vrijgegeven omtrent de standaarduitrusting van de Twingo. Die van de smart vind je alvast hier.

Welk kleintje geniet jullie voorkeur? De guitige Twingo of de eigenwijze Forfour?

Derniers articles publiés

Commentaires (8)

Laisser un commentaire
Yannick 12:44
Portrait de Yannick

Ik had onlangs de configurator van de nieuwe Twingo getest en had een full option modelletje met prijs 16.800 euro. Helaas nog geen RS model. De smart ziet er wel tof uit maar geen 12.000 euro tof.

JDV 17:38
Portrait de JDV

De Twingo, zeker weten !!!

BART PJ 03:11
Portrait de BART  PJ

Jaja, den Twingo... komt zelfs in de buurt van de/m'n allereerste, guitige Twingo die ik in 't
pastel-geel tot mijn/ons groot plezier mocht besturen

Wim 08:50
Portrait de Wim

de Twingo ziet er veel leuker uit

Glenn 16:22
Portrait de Glenn

Twingo zonder twijfel.
De smart is precies een slechte chinese kopie van zichzelf :-/

Diego 09:15
Portrait de Diego

IK rij nu met de clio model 2014,de 0.9 tce de moter is top maar de rij en rol geluiden das andere koek, als ik op de snelweg rij aan een snelheid van 100 dan fluiten de ramen rond mijn oren dus, wat gaat dat dan niet geven in een twingo .Dus heb ik clio van bijna 2 jaar verkocht ,en zit ik nu te wachten op de levering van mijn nieuwe smart forfour edition#1 met de 0.9 tce van renault . weet dat ze in dezelfde fabriek zijn gemaakt , maar weet wel dat ze aan de strenge voorwaarden van mercedes moeten voldoen,dus kwaliteit kost geld nooit nog een franse voor mij.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités