Toyota FCV gespot in Leuven

toyota-fcv-spypic-leuven_02

Een Autofanslezer kwam gisteren een wel zeer merkwaardig trio tegen. In de straten van Leuven toerde een gecamoufleerde Toyota FCV samen met een Tesla Model S en een Opel Ampera rond. Wat die Toyota op waterstof in de studentenstad aan het doen was, het is ons een raadsel.

Pas in april 2015 komen ze bij Toyota naar buiten met de FCV, hun eerste wagen op waterstof. Een gecamoufleerd model reed gisteren echter al rond in Leuven. In se niet zo gek, want ze moeten wagens nu eenmaal testen. Het is wel gekker dat hij vergezeld was van een Tesla Model S en een Opel Ampera op Duitse nummerplaat. Want hoewel dat ook groene rakkers zijn, spreken we niet meteen van logische concurrentie. Die zouden de Japanners eerder moeten zoeken bij de Hyundai ix35 Fuel Cell.

De meest logische verklaring is dat ze momenteel de waterstofwagen van Toyota aan het testen zijn in Zaventem (waar Toyota een testbaan heeft) en ze ermee een uitstapje hebben gemaakt naar Leuven om te kijken hoe-ie zich gedraagt in een stedelijke omgeving.

toyota-fcv-spypic-leuven_02

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités