Officieel: Ford S-MAX (2014)

ford-s-max_1

Monovolumerijders, scherp je aandacht. Ford heeft de gloednieuwe S-MAX klaar en zal hem meenemen naar Parijs voor zijn publiek debuut. Nog steeds goed voor zeven persoon, maar nu mét kleine 1.5-liter benzinemotor.

Het uiterlijk is geen verrassing meer. Dat kregen we namelijk gisteren al te zien dankzij wat gelekte plaatjes. Nog steeds herkenbaar S-MAX, maar met een modern sausje over. Zeker de voor- en achterlichten genieten van het nieuwe design. Vooraan kan je vanaf nu beschikken over dynamische LED-koplampen. Onderhuids leent-ie alvast de technologie van de nieuwe Mondeo.

Meer motorruimte

Tijdens het lezen van het persbericht lijkt het wel of ze zijn bij Ford over de nieuwe Fiesta bezig. Onder de kap zal namelijk buiten een vernieuwde 2.0-liter TDCI ook een ietsiepietsie 1.5-liter EcoBoost liggen. Een viercilinder benzine die volgens onze informatie 177 pk en 240 Nm koppel zal opwekken. Geen slecht cijfer natuurlijk maar of die in staat is om zeven personen met comfort te transporteren, dat moet de toekomst uitwijzen.

ford-s-max_1

Verder beschikt de S-MAX - en dit is de laatste keer dat we het volledig in hoofdletters schrijven - over maar liefst 32 verschillende manieren om de zitplaatsen en laadruimtes in te delen. Heb je gedaan met vouwen en draaien, dan kan je binnenin genieten van een rustiger interieur met opgewaardeerde materialen. Ook het spraakgestuurde connectiviteitssysteem SYNC 2 tekent present.

Meer informatie krijgen we op het autosalon van Parijs.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
ERWIN MINNEBO 18:23
Portrait de ERWIN MINNEBO

Wel goed en wel maar die modernisatie heeft welke prijskaartje, want ik wacht op het prijskaartje van de Mondeo clipper wel een 2 liter tdci. Want de EX van Jaguar zie ik ook wel zitten .

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités