Zagen alle bestelwagens er maar uit als deze Iveco Vision concept

iveco-vision-concept_4

Nog in Hanover heeft Iveco deze Vision Concept voorgesteld. De nieuwe Daily wordt nog niet direct vervangen, wel schetst deze denkoefening hoe de bestelwagen in Italië er de volgende jaren gaat uitzien.

Die toekomst wordt elektrisch, volgens de Italianen van Iveco. Toch wat de motorisatie betreft, want de wagen krijgt een Dual Energy aandrijving, die zowel een brandstofmotor als een elektrische motor voor de aandrijving laat zorgen.

Maar de milieuvriendelijkheid gaat verder dan de aandrijving. Iveco claimt een ecovriendelijke van die bekleed werd met kunststof panelen, LED-koplampen en een doorzichtige A-stijl naast het raam. Een open dak en een schuifdeur achteraan zorgen voor een ruimtegevoel. Van de binnenzijde zelf zijn weinig foto's, al kan je een scherm voor een achteruitrijcamera ontwaren in de tablet die zich op de middenconsole bevindt.

Een volautomatisch laadsysteem ontlast de pakjesbezorger op zijn tocht. Het systeem herkent objecten en kan ze zelf in de laadruimte plaatsen. Voor het op hun plaats houden van de objecten wordt beroep gedaan op 'containment devices',

Interestingly, the concept has a "fully automatic load management system" that uses sensors to identify items and indicate where they should be placed. When this happens, the system triggers "containment devices" which holds the item in place.

Ohja, om hun concept car duidelijk weer te geven hebben de 3D-artiesten hem virtueel op de Brusselse Grote Markt geplaatst, volledig buiten proportie...

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités